Vrijdag 19 november 2021 opende GGD Fryslân de vaccinatie locatie in Sionsberg in Dokkum. De 84-jarige Peter van der Wiel uit Kollum haalde vrijdagochtend de eerste extra prik (boostervaccinatie). GGD Fryslân wil voor inwoners van de provincie graag een goede spreiding van de vaste vaccinatielocaties en opende mede daarom de locatie in Dokkum.

Drempel verlagen
De extra prik is een oppepper om de bescherming tegen het coronavirus op peil te houden. Mensen van tachtig jaar en ouder ontvangen een brief van het RIVM om hiervoor een afspraak te maken. De groep zestig tot tachtig jaar komt in januari aan de beurt. Clusterhoofd Jolanda de Jong van de Sionsberg: “Met de opening van deze locatie proberen we de drempel voor een vaccinatie te verlagen en de reistijd te verkorten.”


Afspraak nodig
De locatie in Sionsberg is alleen op afspraak te bezoeken. Bijvoorbeeld voor mensen die nog niet (volledig) gevaccineerd zijn en voor de aankomende extra prik (boostervaccinatie). De eerste groep die een uitnodiging krijgt voor de extra prik zijn de 80-plussers. Zij ontvangen binnenkort een brief van het RIVM en kunnen daarna bellen voor een afspraak.

Naast de locatie in Dokkum zijn er momenteel ook vaste vaccinatielocaties in Leeuwarden, Drachten en Sneek en maakt GGD Fryslân gebruik van tijdelijke pop-up locaties verspreid door de provincie. Kijk voor de openingstijden en informatie over de locaties op www.ggdfryslan.nl/coronavirus