Het Glazen Huis voor het goede doel in Dokkum dat zaterdag op de Zijl in Dokkum werd gehouden leverde een uitstekend resultaat op. De actie van Lionsclub Noordoost-Friesland had als doel om nieuwe cadeaus in te zamelen voor kinderen die aangewezen zijn op hulp van de voedselbanken uit de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland c.a. Er werden 265 cadeaus ingezameld. Met de gul gegeven bijdragen uit de collectebus worden er nog cadeaus bijgekocht.

Vernieuwd
Het glazen huis was dit jaar vernieuwd met onder andere een uitbreiding van het Pietenparcours, schilderen onder leiding van Anke’s Art en de mogelijkheid om een als snelportret geschilderd te worden. Verder waren er veel vertrouwde onderdelen. Kinderen konden een Pietenparcours volgen en daarmee een Hulp-Pietendiploma behalen. Daarnaast draaide het Rad van Sinterklaas met prijsjes die ter beschikking zijn gesteld door vele lokale ondernemers, werden er wafellolly’s gebakken door Jancooks4you en zorgde de Saxenbende op de middag voor een vrolijke noot. Tijdens de actie was Sinterklaas aanwezig in het Sinterklaashuis op De Dijk voor een ontmoet en groet.


Lionsclub Noordoost Friesland
Lions zijn mensen die zich belangeloos inzetten om lokaal en wereldwijd anderen te helpen die hulp nodig hebben. Interesse in de samenleving, de wil om de handen uit de mouwen te steken en de mogelijkheid om belangeloos tijd te geven aan de inzet voor anderen, dat zijn de belangrijkste eigenschappen van een Lion. De Lionsclub Noordoost Friesland is een jonge en actieve club van rond de dertig leden.


Deel dit bericht: