Afgelopen weekend opende Ryanna Nieuwenhuis de deuren van haar nieuwe winkel Thuiskleur. Een winkel vol woonaccessoires én een winkel met dagbesteding. Vanaf volgende maand kunnen mensen met een hulpvraag bij Thuiskleur terecht voor persoonlijke en kleinschalige dagbesteding.

Passies en werk
Ryanna Nieuwenhuis werkte tijdens haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk in de detailhandel, voornamelijk in bouwmarkten: “Het is prachtig om te werken met mensen met een beperking, maar ik merkte dat er weinig werk is waar de creativiteit van deze mensen benut wordt. Daarom koos ik er ook voor om naast mijn werk ook een opleiding tot Interieur Stijllist te volgen. Toen ontstond de droom om deze interesses te koppelen: een eigen winkel waar ik mijn passie voor interieur en creativiteit kwijt kan en waarin ik kan werken met deze bijzondere mensen.” Bij Thuiskleur kun je terecht voor woonaccessoires die verder nog niet in Dokkum verkrijgbaar zijn: “We verkopen het internationaal bekende verfmerk Annie Sloan Paint, welke ook een samenwerking met het woonblad De Ariadne at Home heeft. Verder kun je bij ons terecht voor een aantal VT Wonen meubelen en accessoires, producten van Meraki een Scandinavisch merk met producten op natuurlijke basis, en nog veel meer!”


Vlasstraat
Al een tijdje was Ryanna op zoek naar een geschikt pand in Dokkum en hier in de Vlasstraat, in het oude pand van Apotheek Dokkum, heeft ze helemaal haar plekje gevonden. Op de begane grond zijn de herinneringen van de Apotheek nog zichtbaar: de oude vloer is blijven liggen en ook een deel van de muur die de nieuwe panden verdeeld is nog van originele stenen. De begane grond en een deel van de tweede verdieping is ingericht als winkel. In het andere deel van de tweede verdieping gaat de dagbesteding plaatsvinden: “Hier kunnen maximaal 6 mensen met een hulpvraag terecht bij het gediplomeerde personeel van Thuiskleur. Deze mensen kopen hun zorg in via de gemeente of hun persoonsgebonden budget. Tijdens de dagbesteding worden er verschillende creatieve dingen ondernomen van het opknappen van meubels tot het maken van woonaccessoires en meedraaien in de winkel. Binnenkort kunnen ook leerlingen van het speciaal onderwijs bij ons terecht voor stages.”

Thuiskleur
De naam Thuiskleur is door Ryanna zorgvuldig uitgekozen: “We willen heel graag dat klanten en cliënten zich hier thuis voelen. Bovendien geven de accessoires die we hier verkopen kleur in je huis wat weer zorgt voor een thuisgevoel. Maar ook mensen met een beperking brengen kleur in je leven én zij knappen weer meubeltjes op met onze eigen verf die weer kleur brengt in huis!”

Thuiskleur is van dinsdag tm zaterdag van 9.30-18.00u en op koopavond geopend.

Deel dit bericht: