Voorafgaand aan de start van het theaterseizoen 2022/2023 voor Theater Sense werd vrijwilliger Sicco Zandt verrast: de theaterzaal is naar hem vernoemd. “Sicco heeft zoveel voor ons gedaan, dit is dik en dik verdiend!”, vertelt Douïna Viet vlakvoor de openingsvoorstelling ‘Wat Soesto!’.

Foto’s: Marcel van Kammen


Sicco Zandt Zaal
“Zolang wij bij het theater betrokken zijn, zit Sicco Zandt al in de cultuurcommissie. Hij heeft een ontzettend grote bijdrage geleverd aan de programmering, de commissie en doet zo veel andere dingen voor Dokkum. Nu hij de cultuurcommissie verlaat, is het de hoogste tijd hem in het zonnetje te zetten! Gelukkig blijft hij de Sense-posters nog ophangen in Dokkum Hij zegt dat dat goed is voor zijn beweging”, lacht Douïna.

Opening theaterseizoen
Vrijdagavond 30 september vond de eerste voorstelling van het theaterseizoen 2022/2023 plaats voor Sense. Met ‘Wat Soesto!’ wordt indringend portret laten zien over een hedendaagse boer in een bijzondere familie gebaseerd op eigen ervaringen uit het verleden. “Ook dit jaar is het ons weer gelukt om een zeer gevarieerd theaterprogramma samen te stellen waar we trots op zijn”, aldus Douïna Viet.

Kijk voor meer informatie op de website van Theater Sense, er zijn nog tickets beschikbaar voor verschillende voorstellingen.