Dockumer Granaet Rally
Woensdagavond werden bij Brouwerij Dockum de handtekeningen gezet onder de sponsorcontracten voor de tweede editie van de Dockumer Granaet Rally die op zaterdag 15 juni aanstaande wordt georganiseerd. Deze rally voor het goede doel wordt georganiseerd door de drie serviceclubs van Dokkum: de Rotary Dokkum, de Lions Club Noordoost Friesland en Lions-club Dokkum-Bonifatius. Er zijn die jaar drie hoofdsponsororen: Bouwgroep Dijkstra Draisma, Probo en Bourguignon. Ook de website van de rally ging online en is te vinden op: www.dockumergranaetrally.nl.

Tweede editie
Het is voor de tweede keer dat de Dockumer Granaet Rally wordt georganiseerd. Ten opzichten van de eerste editie zijn er een aantal nieuwe elementen.
De rally uitgezet door een zeer ervaren Tulpenrally rijder en er zijn twee klassementen die grotendeels via hetzelfde parcours gaan. In beide klassen zijn tijdcontroles, in zowel de tourklasse met bolletje pijl route als in de sportklasse voor ervaren equipes. Er zijn in totaal 75 startplekken beschikbaar voor de rally. De ontvangst is met een ontbijt bij Brouwerij Dokkum, waarna er wordt gestart op de Grote Breedstraat in Dokkum. Zowel de tourklasse als de sportklasse eindigen ook weer bij Brouwerij Dockum.


Stichting Altijd Doen
De organisatie hoopt niet alleen op een mooie dag voor alle deelnemers aanstaande zaterdag, maar ook op een mooie dag voor de Stichting Altijd Doen. De serviceclubs ondersteunen namelijk graag lokale doelen en hebben met deze rally gekozen voor Stichting Altijd Doen uit Dokkum. De vrijwilligers van de stichting zullen met de opbrengst van deze rally een onbezorgde dag organiseren voor kinderen en hun ouders, die vanwege het ontbreken van financiële middelen niet op vakantie kunnen: “Het doel van de Dockumer Granaet Rally 2019 is dus twee leuke dagen: een voor de deelnemers van de rally en een voor de kinderen en hun ouders via Stichting Altijd Doen!”.

Er zijn nog een paar plekjes vrij voor bijzondere auto’s aan de Dockumer Granaet Rally 2019. De deelname kost €165,- per auto (inclusief bestuurder en navigator). Via de website kunt u zich aanmelden voor de rally. 

Deel dit bericht: