Er wordt de afgelopen tijd hard gewerkt om de oude oranje ‘jas’ van de Sionsberg in Dokkum te vervangen en te verduurzamen. Wits Onderhoud BV vervangt stukje bij beetje de oude oranje kleuren en frist het gebouw op tot een modern complex. De technische installaties en de isolatie van de daken van het bestaande gebouw uit 1980 werden de komende twee jaar gerenoveerd om het energielabel van D naar A te brengen.

In Belgische handen
Het voormalige ziekenhuis in Dokkum is sinds 2019 in Belgische handen. De vastgoedinvesteerder Cofinimmo heeft met de huidige huurder stichting Vastgoed DC Dokkum huurovereenkomst getekend met een looptijd van 15 jaar. Cofinimmo is de opdrachtgever voor de renovatie en verduurzaming van het pand. Het totale budget van de werken is geraamd op zo’n 5 miljoen euro.


Vernieuwing eerder ingezet
Het hoofdgebouw ‘Sionskliniek’, is gebouwd in 1980 en oorspronkelijk een volledig ziekenhuis, en het gebouw ‘Hoed’ werd gebouwd in 2008. Het geheel werd in 2015 omgevormd van een ziekenhuis naar een ‘medical office building’ met een bovengrondse oppervlakte van 15 000 vierkante meter. Het gebouw wordt inmiddels duurzaam verwarmd en gekoeld via een Warmte Koude Opslag (WKO).