Vorige week opende Monique Lourens de deuren van haar nieuwe winkelpand aan de Koornmarkt 10 te Dokkum. Aankomende vrijdag 22 november is iedereen van harte welkom tijdens de feestelijke opening voor een hapje & drankje in deze nieuwe winkel.

Silk & Design
Silk & Design is een winkel waar volop woon- en lifestyle accessoires verkrijgbaar zijn. Daarnaast maakt Monique, opgeleid in het vak van de bloemsierkunst, hier ook prachtige groendecoraties als kransen, toefen, festoenen en andere creaties. Zeven jaar geleden is Monique begonnen met haar winkel Silk & Design in De Westereen. Monique’s eigen stijl en smaak leidt tot een unieke collectie van woonaccessoires en producten die in het sfeervolle en onlangs verbouwde pand aan de Koornmarkt nog beter tot hun recht zullen komen.


Een van de merken die bij Silk & Design te vinden is, is het stoere PTMD. Daarnaast wordt wekelijks het assortiment aangevuld met andere woonaccessoires. Het groen, vers van de veiling, zorgt voor een mooi en sfeervol geheel. De aankleding van de winkel is helemaal in de stijl van Monique met rustige kleuren en uiteraard op dit moment veel kerstaccessoires.

Nieuwe uitdaging
Monique komt oorspronkelijk uit deze regio. Op 21 jarige leeftijd begon zij een eigen bloemenwinkel. Na een aantal jaren werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en vertrok ze naar de Randstad. “Hier kreeg ik de kans om mooie projecten in binnen- en buitenland uit te voeren. Ook ontmoette ik hier mijn huidige partner, een Hagenees, die het wel zag zitten om met mij weer terug te keren naar het mooie Fryslân.” vertelt Monique. Zo startte ze in 2012 in de Westereen met Silk & Design. “De afgelopen twee jaar ben ik op zoek geweest naar een nieuw en geschikt pand met als voorkeurslocatie Dokkum. Uiteindelijk kwam ik in contact met Eric Kooistra en samen hebben we het geschikte pand kunnen vinden.”

Eigen winkel
Het zoeken en vinden van een bij elkaar passende collectie en de juiste materialen vindt Monique echt een sport waar ze veel energie in steekt, maar waar ze ook veel energie uithaalt. Monique volgt nauwlettend de laatste trends en mode, waarbij ze voortdurend op zoek gaat naar de juiste merken die passen bij haar stijl en winkel. Al met al een flinke klus waarbij Monique zelf ook dagelijks de social media bijwerkt om een indruk te kunnen geven van de nieuwste aanwinsten en decoraties. “Veel vaste klanten kwamen afgelopen week al langs om de nieuwe winkel te bewonderen en me te verwelkomen in Dokkum met kaartjes, taartjes en andere lekkernijen. Een fijne en mooie start!” lacht Monique.

 
De openingstijden zijn van dinsdag t/m vrijdag van 10:00 – 18:00 uur, koopavond van 19:00 – 21:00 uur, zaterdag van 10:00 – 17:00 uur en op koopzondag 13:00 – 17:00 uur.