Zaterdag 13 april aanstaande een schoonmaakactie plaats in de Dokkumer binnenstad. Vanaf 10.00 uur ’s ochtends organiseren de Wijkraad Binnenstad en Dokkum Magazine een actie om de stad nog mooier op te poetsen. Te voet en te water wordt er afval ingezameld door vrijwilligers. Aansluitend wordt op De Zijl in Dokkum het toeristenseizoen voor Dokkum en wijde omstreken geopend. Dit wordt om 14.00 uur gedaan door de overhandiging van het Dokkum Magazine 2019 aan wethouder Jelle Boerema. Er zijn zaterdagmiddag aansluitend diverse activiteiten in de binnenstad te beleven.

Stickers
Er werden bij de organisatie ook veel verzoeken ingediend om aan de slag te gaan met het verwijderen van stickers op lantaarnpalen en ander straatmeubilair. De gemeente Noardeast-Fryslân heeft sinds enige tijd de beschikking over een reinigingsapparaat met warm water. Deze kan worden ingezet voor het verwijderen van stickers, aanplakbiljetten en dergelijke. Hier gaan de vrijwilligers dan ook niet mee aan de slag, maar dit word door de gemeente opgepakt.


Ben jij die SUP-er, motorboot-bezitter, grachtzwemmer, wandelaar, binnenstadbewoner of Dokkum-liefhebber: meld je aan en kom gezellig meehelpen! Met elkaar maken we de binnenstad van Dokkum schoon en gastvrij voor de bezoekers van Dokkum! Om 10.00 uur starten we op De ZIjl in Dokkum.