Hotel Café Restaurant ’t Raedhûs in de Koningstraat in Dokkum is sinds deze week uitgebreid met een terrasboot. Daarnaast gaat het horecabedrijf binnenkort van start met fietsverhuur in Dokkum laat eigenaar Sape Woudman weten. Via de website fietsverhuurdokkum.nl start binnenkort de verhuur van acht fietsen. Het bedrijf timmert flink aan de weg. Begin dit jaar werd het complete interieur vernieuwd en de hotelkamers werden allemaal vernieuwd en verbouwd. Ook werd het monumentale pand tegenover het Hotel Café Restaurant aangekocht. Met de aanschaf van het voormalige binnenvaartschip kan er nu ook daadwerkelijk op het keerpunt van de Elfstedentocht een drankje worden gedronken en worden gegeten.

40 extra zitplaatsen
Na een lange zoektocht werd Sape Woudman getipt over het binnenvaartschip dat in Leeuwarden lag. In Dokkum zorgt het schip voor veertig extra zitplaatsen. “Met name in de zomer zijn die meer dan welkom, want dan zitten alle terrassen al snel vol”, vertelt de horecaondernemer. De gemeente Dongeradeel wilde een vast terras op het water – zoals voor hotel De Posthoorn – niet toestaan, maar een terrasboot wel. Het schip voer ooit ook in de regio om melkbussen te vervoeren naar de verschillende dorpen in de regio en is inmiddels al volop in gebruik.

Fietsverhuur Dokkum
Dat er in Dokkum geen fietsverhuur meer is, werd ook door veel gasten van het Raedhûs gemist. Via Tom Meindertsma schafte Woudman acht degelijke fietsen aan, die binnenkort worden geleverd. Via ‘t Raedhûs zijn de fietsen al te reserveren, op termijn wordt de website www.fietsverhuurdokkum.nl ook aangepast. In het oude pakhuis naast het Hotel Café Restaurant worden de fietsen gestald en de sleutels kunnen bij het Raedhûs worden afgehaald.

Het Raedhûs is zeven dagen per week geopend, vanaf 10.00 uur.

Lees ook:
Reinier Paping zet handtekening in vernieuwd Raedhûs

Beelden van eerder deze week:

 

Deel dit bericht: