De nieuwe parkeerplaatsen op de Markt in Dokkum zijn sinds afgelopen week in gebruik genomen. Sinds vandaag – maandag 12 februari – geldt er weer betaald parkeren. Er blijven dertig parkeerplekken over op de Markt, afgelopen week konden automobilisten er ook al gratis gebruik van maken. Door de parkeerplekken in gebruik te nemen sloot aannemer BAM de eerste van drie fases af.

Plein
In de tweede fase wordt het bovenplein heringericht.  Ook de Abdijhof wordt dan gecreëerd, zodat de contouren van de oude abdijkerk zichtbaar worden. Er wordt tevens gewerkt aan de parkzone met de IJsfontein. Door het aanbrengen van natuursteen, tal van bankjes met licht strips, verlichting op vier verschillende hoeken, bomen die al redelijk wat jaren oud zijn en door het vertellen van het verhaal van de Markt in de bestrating, wil de gemeente een sfeervol plein creëren die Abdijhof als naam krijgt. De herinrichting moet in mei 2018 klaar zijn, omdat dan alle elf fonteinen worden gepresenteerd.

Mobiel betalen
Makkelijker parkeren in de binnenstad van Dokkum kan ook door achteraf parkeergeld betalen via hun mobiele telefoon. Dit kan via de Parkmobile Parkeer App, bellen of sms. Bij Parkmobile start de parkeerder zelf de parkeertijd via bellen, sms of de Parkmobile Parkeer App. Bij vertrek stopt de gebruiker de parkeertijd weer net zo eenvoudig. De parkeerder betaalt alleen voor de werkelijk geparkeerde tijd. Aan de hand van het kenteken kan de parkeercontroleur zien dat de auto betaald geparkeerd staat met Parkmobile.


Deel dit bericht: