Vanaf woensdagmorgen 10.00 uur is de Outlet Dokkum te vinden op een nieuwe locatie. Na een jarenlange periode in de Nauwstraat, vestigt het leerbedrijf van ROC Friese Poort zich aan de Oranjewal in Dokkum. In de voormalige speelgoedwinkel is hard gewerkt door de leerlingen en betrokken ondernemers om het 700 vierkante meter winkeloppervlakte te vullen. Ook NOFcom, het onderwijsleerbedrijf gericht op digitale innovatie krijgt nog een plekje in het pand. Daarnaast wordt het pand gebruikt als basis van waaruit alle stad gebonden activiteiten – zoals de medeorganisatie van de kerstfair – worden georganiseerd.

Vierde locatie
Na de Gasthuisstraat, de Oranjewal en de Nauwstraat is het de vierde locatie waar de Dokkumer Outlet te vinden is. Vanwege de verkoop van het pand aan de Nauwstraat, werd de ruimte daar eigenlijk wat te klein. “We konden ook nog wel wat groeien”, vertelt Herbert Groeneveld. Na onderhandelingen met de pandeigenaar, werd er een contract voor drie jaar afgesloten met de eigenaar van het pand aan de Oranjewal. Groeneveld is trots op alle ondernemers die aan de Outlet meewerken. Er zijn dertien vaste ondernemers die hun spullen in de Outlet te koop aanbieden. Samen met een aantal wisselende bedrijven zorgt dit voor een gevarieerd assortiment. Kingma Lingerie en Van der Kooi tassen zijn nieuw toegevoegd aan het rijtje met ondernemers.

Outlet Dokkum
De Outlet Dokkum is een winkel die volledig door studenten Detailhandel, vestiging Dokkum, wordt gerund. Elke vijf weken wordt de winkel voorzien van zeven nieuwe ondernemers. De
De studenten zorgen niet alleen voor de verkoop van producten, maar regelen ook de marketing en de promotie van zowel de fysieke als van de online outlet store. Op de foto leggen studenten IJlona Hietkamp, Vincent van der Zwaag, Leon Doetjes, Mirko Gardenier en Siebren de Groot de laatste hand aan de winkel, om woensdag de eerste gasten te kunnen verwelkomen. 

Deel dit bericht: