Dokkum kleur langzaam oranje. Bij Eric’s Café aan de Markt nemen ze dat heel letterlijk: alweer voor de achtste keer, werd het pand oranje geverfd. Een traditie die eigenaar Theo Kingma al sinds 2000 in ere houdt. “Juist nu, nu we de wedstrijden niet uit mogen zenden vanwege de coronamaatregelen”, licht Theo toe.

Traditie van oranje café
Het is niet te missen: het oranje gekleurde pand aan de Markt. Al sinds het EK van 2000 wordt Eric’s Café tijdens een eindronde van het Nederlands Elftal omgetoverd tot een oranje café. “Of het maandagmiddag of zaterdagavond was: op een speeldag van Oranje waas het hier afgeladen vol. Wát een feest! Dat kunnen we ons nu nauwelijks voorstellen… Nu doet Nederland eindelijk weer eens mee en dan kunnen we dat niet ouderwets vieren met elkaar. We gaan ervan uit dat Oranje het heel goed gaat doen en flink ver in het toernooi komt. Wellicht gaan de versoepelingen net zo goed”, lacht Theo. “Wie weet kunnen we Oranje dan toch nog met elkaar aanmoedigen!”.


Expert Dokkum EK Pool
Ook Expert Dokkum zit volop in de oranjesferen: al meer dan honderd mensen registreerden zich voor de Expert Dokkum EK Pool. Voorspel de winnaar van de wedstrijden en wie het EK gaat winnen. Als grootste voetbalkenner van Dokkum en omstreken, maak je kans op prachtige prijzen via deze pool.

Het EK voetbal 2021 (EURO 2020) is van 11 juni tot en met 11 juli en wordt in verschillende Europese steden gespeeld. Oranje speelt zondag 13 juni om 21.00uur in Amsterdam de eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne.