In Dokkum gaan binnenkort opnieuw verschillende watersportcursussen van start. Het gaat om cursussen voor het vaarbewijs 1 en 2. Deze worden georganiseerd door Tienstra Organisatie Nautische opleidingen (TON) en vinden plaats op 23 en 24 januari in ’t Raedhûs in Dokkum. Anne Tienstra met meer dan 17 jaar ervaring in het scheepvaartonderwijs: “Wij bereiden de cursist optimaal voor op het examen.

Vaarbewijs
De cursus vaarbewijs deel 1 start 24 januari en vaarbewijs deel 2 op 23 januari in Dokkum. Het klein vaarbewijs is nodig voor het varen op boten die langer zijn dan 15 meter of die sneller kunnen varen dan 20 km p/u. De lesstof gaat voornamelijk over de binnenvaartreglementen, hoe je met jachten moet manoeuvreren, betonningssystemen, reisvoorbereiding en wat techniek aan boord. Deel 2: navigatie op ruime wateren, regeementen, weer en getij. De kosten voor de cursus vaarbewijs deel 1 zijn €140, deel 2 €160 en samen €245. Alle cursussen zijn inclusief lesmateriaal. Opgave via info@t-o-n.nl, telefonisch: 0621653279 of via http://www.t-o-n.nl


Specialist
TON is opgericht in oktober 1997 en beschikt over een eigen locatie in Grou, Doorbraak 3. Tienstra: “Wij verzorgen de cursussen klein vaarbewijs I en II , theoretische kustnavigatie, marifoon, gmdss / marcom-B cursussen voor de watersporter. De marifoon en marcom examens nemen we zelf af. Voor de beroepsvaart de vakken navigatie en reglementen om het Groot vaarbewijs te halen, voor mensen die al vrijstellingen voor andere vakken hebben.” Ook verzorgt het bedrijf voor de overheid trainingen in het bedienen van bruggen en sluizen en marcom-A, zeevaart en offshore.

Deel dit bericht: