Vandaag om 17:00u openen de deuren van het vernieuwde pannenkoeken schip de Admiraal zich weer. De afgelopen maanden is het schip vanbinnen en van buiten volledig opgeknapt en gerestyled. Horecaonderneemster Anna Smits heeft weer een visitekaartje voor de stad Dokkum gecreëerd.

Idee lag al klaar

Eigenaresse van diverse horecazaken in Dokkum Anna Smits geeft aan dat het oorspronkelijke idee, om van KB Food en Drinks een pannenkoekenrestaurant te maken, haar nooit heeft losgelaten: “Ik zag nog markt in een pannenkoekenrestaurant!” KB Food en Drinks werd een trendy restaurant en niet veel later kwam Anna via via ter ore dat het Pannenkoekenschip te koop was: “Ik heb de eigenaresse gelijk een bericht gestuurd en na een paar gesprekken met de vorige eigenaar was alles rond.”

Opknappen

Vanwege de staat van het schip moest er flink geklust worden. Vanaf 1 januari is begonnen met het opknappen van het schip: eerst is de buitenkant volledig opnieuw geverfd en zijn de benodigde reparaties uitgevoerd, inclusief het plaatsen van een nieuwe mast. Daarna is het schip weer naar zijn vertrouwde plekje bij De Helling gevaren en is de binnenkant compleet vernieuwd: ‘”We hebben het helemaal gerestyled en alles is in stijl ingericht. Van dat ouderwetse okergele behang met donkere kozijnen, boerenbont servies, van dat ouderwetse grote bestek in emaillen potjes. Voor in het schip is een speelhoek voor de kinderen gemaakt. En er kunnen ongeveer 60 mensen tegelijk in het schip, dus ook ideaal voor groepen.”

Verse ingrediënten

In het schip komt een vaste kok, een pannenkoekenbakker, die op 6 pitten tegelijk een pannenkoek kan bakken. Maar ook Anna zou een pannenkoek kunnen bakken: “Ik heb een training gevolg voor pannenkoekenbakker. Het is een tic van mij dat ik alles wil weten en overal wil kunnen inspringen!” Zoals bij alle horecazaken van Anna wordt er gebruik gemaakt van verse ingrediënten en zijn er goede wijnen aanwezig.

Dit pannenkoekenschip is een concept wat nieuw is bij de al bestaande horecazaken van Anna en daarom kon dit schip aangekocht worden: “Het is echt gericht op gezinnen. Nog meer dan bij KB. Dit is ook leuk voor opa’s en oma’s met de kleinkinderen. Maar ik verwacht ook veel toeristen op het schip.” aldus Anna.

Mix&Match

Het concept van mixen en matchen van KB wordt wel meegenomen. Elke pannenkoek kan volledig zelf samengesteld worden uit een keuze van diverse ingrediënten. Daarnaast zijn er nog een aantal zoete en hartige “specials” als pannenkoeken met shoarma, brie of geitenkaas. Ook een tomatensoep of een stokbroodje zijn op de menukaart te vinden.

Openingsactie

Speciaal voor de opening van het hernieuwde Pannenkoekschip De Admiraal kunnen kinderen tot 12 jaar deze week gratis een pannenkoek komen eten (maximaal 2 kinderen per volwassene). Een tafel hiervoor kan gereserveerd worden via 0519-235013. Vandaag is er om 17u ook een schminkster aanwezig die de kinderen gratis zal schminken.

De openingstijden van De Admiraal zijn buiten de vakantie om:

Woensdag & zaterdag 12.00-21.00u

Donderdag en vrijdag 16.00-21.00u

In de vakanties gelden ruimere openingstijden.

Deel dit bericht: