De realisatie van de kleinste stadsbrouwerij van Nederland is in volle gang. Het pand aan Diepswal 5 staat sinds kort in de steigers voor de renovatie van het dak. Daarna kan er binnen verder worden afgewerkt. Als alles volgens planning verloopt zal de brouwerij in april voor het eerst open gaan voor het publiek.

Geschiedenis
Dokkum heeft een rijke bierhistorie. De nieuwe stadsbrouwerij zal de twintigste locatie zijn waar bier wordt gebrouwen in de stad. Op de begane grond wordt een proeflokaal gehuisvest waar brouwsels kunnen worden gedronken. Ook is er een kelder aanwezig. “Hier willen we graag tentoonstellen hoe het bier vroeger werd gebrouwen, met oude voorwerpen erbij. Zo vormt de kelder een mooie combinatie met het hedendaagse bierbrouwen op de andere verdiepingen” zegt één van de initiatiefnemers Frank van Dijk.

Karakter
Het pand is een prachtig karakteristiek gebouw. Frank van Dijk: “We willen de oude kenmerken van dit pand zoveel mogelijk in tact laten”. Via de oude smalle trap naar de eerste verdieping, kom je in de ruimte die dienst zal gaan doen als micro brouwerij. Hier zal experimenteel gebrouwen gaan worden. Op de bovenste verdieping worden de sanitaire voorzieningen gebouwd. Bezoekers kunnen dus het gehele pand ontdekken en genieten van al het moois.

Stadswandeling
Kortom, in de stadsbrouwerij waan je je in de geschiedenis en tegelijkertijd kun je hedendaags bier proeven in een prachtige ambiance. Het is de bedoeling om in april al onderdeel uit te kunnen gaan maken van de stadswandeling langs alle bierbrouwerijen in Dokkum. Kijk voor actuele informatie op www.bonifatius754.nl