Sinds de legalisatie van het online gokken in Nederland is er een ware aardverschuiving in de gokwereld ontstaan. Waar eerst een niet uitgesproken gedoogbeleid werd gevoerd, is wedden op sport tegenwoordig heel normaal. Zo normaal zelfs dat we ons bijna niet meer kunnen voorstellen hoe het was voor de inwerkingtreding van de Wet Koa (Kansspelen op afstand).

Waar nu reclames over wedden op sport in overvloed aanwezig zijn, werd dit voor 1 oktober 2021 nog volledig in de doofpot gestopt. Veel kan veranderen in een relatief korte tijd. Zo ook de populariteit van kansspelen op afstand. Met name wedden op voetbal is tegenwoordig erg populair.


Tips voor het wedden op sport

Nu steeds meer mensen een kijkje komen nemen op deze goksites, zien we ook dat het aantal gokkers gestaag toeneemt. Iets waar de overheid eerst ook een beetje huiverig voor was. Zij dachten vooral aan de negatieve gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan een gokverslaving. Met de inwerkingtreding van de Wet Koa zijn echter een aantal belangrijke punten vastgelegd die deze risico’s moeten minimaliseren. Zo is er meer toezicht op het speelgedrag van online gokkers. Dit lijkt tot nu toe zeer effectief te zijn. Ook is het belangrijk dat men weet hoe ze dit aan moeten pakken. Waar ze moeten zijn, waar ze op kunnen wedden en hoe ze dit het beste kunnen aanpakken.

Wedden op sport kan op heel veel verschillende manieren. Allereerst is het belangrijk om de juiste bookmaker te vinden. Hier zijn er tegenwoordig heel wat van, dus dat is best even zoeken. Gelukkig zijn er ook verschillende sites te vinden waarop je een overzicht ziet van de beste legale bookmakers in ons land. Ook met een kroon casino wedden op sport review of een review over andere bookmakers kan veel informatie worden opgedaan. Zo wordt het maken van een keuze een stuk gemakkelijker.

Lees jezelf goed in over de verschillende mogelijkheden en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes omtrent de sport. Wed je bijvoorbeeld op voetbal? Volg dan de statistieken op de voet en neem actualiteiten mee in de voorspellingen. Een team kan er op papier nog zo sterk uitzien, maar wanneer onverwachts op het laatste moment een sterspeler uitvalt kan dit de kansen mogelijk ineens negatief beïnvloeden.

Grote verschillen per land

Nederland was altijd een opvallende speler in de gokwereld. Nederlanders deden mee in de gokindustrie, maar eigenlijk was dit door de overheid niet toegestaan. Toch bleef hier een heel groot financieel voordeel voor de overheid liggen. Na jaren overleg is dus eindelijk de legalisatie van kansspelen op afstand doorgevoerd. Dit heeft direct een grote populariteit veroorzaakt. Bovendien zijn er ook heel veel bookmakers die vechten om ook gecertificeerd te worden in Nederland.

Wedden op sport speelt hier dus een belangrijke rol in. Welke sporten het meest populair zijn, verschillen opvallend genoeg ook per land. Zo wordt in Nederland vooral op voetbalwedstrijden gewed, eveneens als in de rest van Europa. Echter, in de Verenigde Staten zijn ze juist weer dol op basketbal en honkbal, terwijl ze in Azië weer volop wedden op vechtsporten.