In de rubriek ‘Ondertussen bij’ nemen we een kijkje bij bedrijven in Dokkum of Dokkumer ondernemers. Soms hebben ze nieuws, soms openen ze deuren die anders gesloten blijven en af en toe vertellen ze een verhaal dat bij het ‘grote publiek’ niet bekend is. In deze editie nemen we een kijkje bij Hotel Dockum.

Digitaal Hotel Dockum
Sinds april van dit jaar runt Shannon Viet Hotel Dockum aan De Markt. Dit digitale concept, waarbij de hotelgasten alles online kunnen regelen, was nieuw in Dokkum maar loopt goed: “Natuurlijk was ik benieuwd of iedereen dit concept zou begrijpen en of het zou werken. Maar na een eerste half jaar kan ik tevreden zijn. Gasten boeken online hun overnachting en checken daarna in van 17.00 tot 21.00 uur, dan ben ik ook aanwezig. Willen ze eerder of later dan is dat uiteraard ook mogelijk!”


Dokkum door de ogen van hotelgasten
Shannon vertelt dat hotelgasten onder de indruk zijn van de locatie van het hotel: “De Markt heeft echt een geweldige uitstraling! Vanuit de koffiecorner van het hotel heb je echt een prachtig uitzicht op De Markt en de verlichting maakt het ‘s avonds helemaal af. Wanneer de gasten me hierover vertellen merk ik dat ik als Dokkumse zo gewend ben hoe Dokkum er uit ziet. De gasten laten me Dokkum echt weer op een andere manier bekijken.”

Naast haar fulltime baan bij DVC runt Shannon Hotel Dockum, het leukste vindt onderneemster Shannon hieraan het contact met haar gasten: “Het zijn vaak leuke mensen. Het is hun eigen keuze om in het hotel te slapen en vaak is dat omdat ze iets leuks gaan doen. Ze hebben er zin in. Daarnaast is de samenwerking met andere Dokkumer-ondernemers ook echt super! Ik vind het heel belangrijk om alles in Dokkum te houden, van marketing tot verzekering. Maar ook samenwerkingen voor mijn gasten: een ontbijtje bij Bakkerij de Jong, het Raedhûs of Posthoorn ik regel het graag voor ze. Die samenwerking onderling is zo belangrijk en je krijgt het dan vanzelf ook weer terug!”

11-Stedenkaart
Opvallend veel 11-stedenfietsers boeken een nacht in Hotel Dockum, waar de kamers ook naar de Friese 11-steden zijn vernoemd: “Er zijn inderdaad veel 11-stedenfietsers maar ook fonteinbezoekers…Tja, die komen vast nog een keer terug!” Momenteel is Shannon met een prikbord-kaart van Friesland bezig. Dit grote prikbord hangt in de hotel-gang er kunnen highlights opgeprikt worden: “Hier kan ik mijn gasten laten zien wat ze absoluut niet moeten missen van Dokkum en omgeving. Niet de bekende toeristische dingen, maar juist ook die kleinere ondernemers en bezienswaardigheden. Ik wil ze letterlijk op de kaart zetten als een service voor mijn gasten!”

Eigen foto: uitzicht op De Markt vanuit Hotel Dockum

Hotel Dockum

Deel dit bericht: