In de rubriek ‘Ondertussen bij’ nemen we een kijkje bij bedrijven in Dokkum of Dokkumer ondernemers. Soms hebben ze nieuws, soms openen ze deuren die anders gesloten blijven en af en toe vertellen ze een verhaal dat bij het ‘grote publiek’ niet bekend is. In deze editie nemen we een kijkje bij F.I.T. Dockum.

Broer en zus Jan-Albert en Froukje Noordstra zijn druk bezig met het verbouwen van een industrieruimte tot trainingsruimte van F.I.T. Dockum . F.I.T. staat voor Functioneel trainen, Individuele begeleiding & Toegewijde coaches. De website is net klaar en de trainingsruimte – zonder fitnessapparaten – gaat begin 2019 open.


Probleemloos functioneren in het dagelijks leven
Jan-Albert: “De huidige maatschappij is enorm gericht op zitten en daar kleven gezondheidsrisico’s aan. Wij trainen mensen met het oog op dagelijkse activiteiten zoals traplopen of boodschappentassen sjouwen; dat moet probleemloos gaan. Met onze trainingen verhoog je je energieniveau en voel je je fitter. Ook trainen we specifieke doelgroepen zoals vrouwen die net moeder zijn geworden en hun lichaam weer in balans willen brengen. En groepen van 55 jaar en ouder, de leeftijd waarop je stofwisseling verandert en er klachten kunnen ontstaan. Voor die groep worden sociale contacten belangrijker en die vind je bij F.I.T. Dockum zeker”.

Bij F.I.T. Dockum kun je terecht voor kleinschalige functionele trainingen door middel van personal training en small group training. Ook kan er vrij getraind gaan worden, door maximaal 10 tot 12 personen tegelijk. Hier geldt dat er altijd iemand aanwezig is die je begeleidt zodat je efficiënt traint en meer resultaat behaalt dan wanneer je dit zonder begeleiding zou doen.

Persoonlijk
Jan-Albert werkt sinds 2015 in de sportwereld. Na ervaring opgedaan te hebben in verschillende sportscholen en fitnesscentra werd hij personal trainer. “Persoonlijke begeleiding is een soort platgeslagen term geworden en ieder interpreteert dit weer anders. Wij vinden dat als je iemand echt goed wilt begeleiden, je die persoon echt moet kennen. We letten niet alleen op conditie en fitheid, ook op andere zaken. Hierbij kun je denken aan stress, voeding, ontspanning, et cetera en ook aan minder voor de hand liggende zaken binnen de werksituatie of persoonlijke omstandigheden zoals een scheiding of een sterfgeval. Bij personal training van F.I.T. Dockum worden alle aspecten naar voren gehaald. Antwoorden op vragen zoals; Waarom ben ik te zwaar? en Waarom heb ik klachten? worden beantwoord en stap voor stap aangepakt. Het is mijn passie om mensen vitaler en fitter te laten worden zodat ze gelukkiger in het leven staan”.

De regio fitter maken
Het hart van zus Froukje ligt eveneens bij sport: “Toen het idee kwam om iets samen met mijn broer te gaan doen bleek al snel dat we qua visie volledig op één lijn zitten. We zijn heel specifiek; willen duidelijk anders zijn, een beetje tegendraads zelfs. Daarom gaan we naast personal training en smallgroup training ook voedingsbegeleiding en leefstijl coaching aanbieden in kleine groepen. Het delen van kennis en informatie hoort hier ook bij. Deelnemers worden binnen de groep individueel begeleid en kunnen door herkenning elkaar tot steun zijn. Jan-Albert en Froukje hebben nog veel meer plannen voor 2019 zoals het aanpakken van vitaliteit op de werkvloer en obesitas bij kinderen uit de regio.

Geen fitnessapparaten
De industriële ruimte – waar de originele kenmerken zoveel mogelijk in tact zullen blijven – zal sober worden ingericht met functionele trainingsmaterialen zoals dumbells en kettlebells, battle ropes, gewichten en crossfit stations. Er komt een koffiebar midden in de ruimte, zodat iedereen met elkaar in verbinding staat. Achter de koffiebar komt een afsluitbare ruimte voor de personal training. Kleine kinderen kunnen tijdens de training terecht in een veilige en verwarmde speelhoek. In tegenstelling tot de sobere inrichting, lanceert F.I.T. Dockum wel een uitgebreide app waarmee klanten het rooster kunnen raadplegen, evaluaties bekijken en berichten naar hun coach kunnen sturen.

De verwachting is dat F.I.T. Dockum begin 2019 de deuren opent. Voor die tijd zal er een actie plaats gaan vinden voor snelle inschrijvers. Wie zich vóór de opening van de studio inschrijft voor een van de activiteiten krijgt de eerste drie maanden 25% korting op de maandelijkse kosten.

Meer informatie is te vinden op www.fitdockum.nl

Deel dit bericht: