In de rubriek ‘Ondertussen bij’ nemen we een kijkje bij bedrijven in Dokkum of Dokkumer ondernemers. Soms hebben ze nieuws, soms openen ze deuren die anders gesloten blijven en af en toe vertellen ze een verhaal dat bij het ‘grote publiek’ niet bekend is. In deze editie vertelt Shannon Viet over Burger Bakkers wat nu bijna twee jaar bestaat. Het is een successtory met een nieuwe vestiging op komst!

Zelf op zoek naar de lekkerste burger
“Als hamburgerliefhebber vond ik dat er altijd wel íets mis was met de hamburgers die ik at. Ja, dan moet je het zelf doen… En goed doen!”, vertelt Shannon over het ontstaan van Burger Bakkers. Twee jaar geleden bakte Shannon verschillende soorten hamburgers voor haar vrienden: “Zij moesten testen of ze goed waren en welke verrassende combinaties op de kaart van Burger Bakkers zouden komen.”


Spicypindaburger
Volgens Shannon bestaat een goeie burger uit een goeie stevige bol met een burger van goed vlees. “De burgers krijgen we aangeleverd door Slagerij Smit, altijd van perfecte kwaliteit. Wat je dan nog meer tussen het broodje stopt maakt niet zo veel uit”, lacht Shannon die ook de SpicypindaBurger bedacht. “Een burger met vlammetjes en pindasaus, die we bij toeval ontdekten omdat ik zelf zo gek ben op vlammetjes en nu vaak als lekkerste burger aangewezen wordt. Al wordt de Nachoburger het meest besteld.” Volgens Shannon zijn de burgers van Burger Bakkers de perfecte snelle hap van restaurantkwaliteit. “We testen alle producten continue zorgvuldig op kwaliteit na vervoer. Daarom krijg je bij ons bijvoorbeeld wedges en geen patat. We houden sowieso van ‘anders’ hoor: geen gewone mayo, maar Brander mayonaise.”

We doen wat we afspreken
Burger Bakkers werd twee jaar geleden door Shannon gestart en bestaat inmiddels uit een team van vijftien jonge en enthousiaste mensen. Het succesverhaal van Burger Bakkers komt volgens Shannon door verschillende dingen. “Sowieso doordat we doen wat we afspreken. We zijn op tijd bij je en we leveren altijd kwaliteit. Ik doe liever twintig bestellingen goed, dan veertig bestellingen half. Als we niet aan de verwachting kunnen voldoen sluiten we de webshop. Burger Bakkers doen we écht met het hele team, successen vieren we samen en het hele team is van begin tot eind scherp op kwaliteit”, vertelt Shannon enthousiast. “Door corona hebben we wel een mega snelle groei doorgemaakt. Zoveel eten werd er immers nog niet in Dokkum bezorgd, het was iets nieuws.”

Groeien als team
Het team van Burger Bakkers bestaat volgens Shannon uit leuke en spontane bezorgers, die ze zorgvuldig selecteert. “Ik vind het belangrijk dat de burgers met een glimlach bezorgd worden en dat bezorgers ook een kans in de keuken krijgen. Dat ze kunnen groeien en talenten ontwikkelen. Het is toch gaaf als je ontdekt dat iemand het geweldig vindt om in de keuken te staan en er heel goed in is? Daar groeit iedereen van!” Shannon heeft dan ook een wachtlijst met bezorgers die graag voor Burger Bakkers zouden willen werken, “Al zou er in de keuken nog wel iemand bij kunnen…”

Sport van duurzaamheid
“Een andere succesfactor van Burger Bakkers is het feit dat iedereen bij ons terecht kan: wil je vega, vegan, halal of glutenvrij eten? Wij hebben voor iedereen wat! Daarnaast vind ik duurzaamheid een van de belangrijkste dingen, dat is de toekomst. Het is bijna een sport geworden om de verpakkingen zo duurzaam mogelijk te maken. We bezorgen al met de elektrische fiets en in de toekomst zou ik graag de bezorgauto’s ook elektrisch hebben. En dan met een deelsysteem: gebruiken wij ‘m niet? Dan kan iemand anders de auto gebruiken.”

Tweede vestiging in Burgum
Het gaat goed met Burger Bakkers in Dokkum en dus is het tijd voor uitbreiding. Er komt eind oktober een tweede vestiging van Burger Bakkers in Burgum. “Een tweede vestiging is spannend, vooral om de controle uit handen te geven. Ik kan immers niet op twee plekken tegelijk zijn. In Burgum huren we een pandje wat een mooie eerste stap is voordat Burger Bakkers heel Nederland verovert. Burgum heeft alles, behalve goeie hamburgers”, lacht Shannon. “We blijven groeien en daarom is onze teamdroom dat iedere bezorger straks een Burger Bakkers in een stad of dorp naar keuze kan runnen!”