Donderdagmorgen 19 augustus vierde Lotus Lingerie de opening van een tweede vestiging en is de binnenstad van Dokkum een lingeriezaak rijker. Aan de Hoogstraat (nr. 30, tegenover pizzeria d’Angelo) start eigenares Andrea Bloem – naast haar winkel in Nes op Ameland – met een nieuw avontuur in Dokkum.

Foto van links naar rechts: Andrea, Ferdinanda, Inge en Sandra


Lotus Lingerie
Veertien jaar geleden begon Andrea met een winkel op Ameland: Lotus Lingerie staat inmiddels bekend om de uitstekende service en kwaliteit. “We hebben een uitgebreide collectie lingerie, nachtmode en badkleding met prachtige kwaliteitsmerken als Marie Jo, Prima Donna, Ten Cate, Essenza, Cyell en Mey. Lotus Lingerie staat ook voor een goede service, dat is onze kracht. Het is heel belangrijk dat de basis goed is: is je lingerie goed? Dat zit je kleding beter en kan je je als vrouw veel zelfverzekerder voelen. Dat vinden wij belangrijk”, legt Andrea uit. Andrea geeft aan dat haar klanten van alle leeftijden zijn: “van tien tot honderd bij wijze van spreken, en dat maakt het zo leuk!” Naast de fysieke winkels heeft Lotus Lingerie ook een goedlopende webshop, “Hierdoor is het nog gemakkelijker om dat heerlijk zittende setje ook nog in een andere kleur te bestellen!”

Zaak in de Hoogstraat
Om de loop in de Hoogstraat richting de Markt aantrekkelijker te maken, worden de panden in deze straat momenteel flink opgeknapt. Er worden verschillende appartementen gerealiseerd en er is ook ruimte voor nieuw te openen winkels, waaronder Lotus Lingerie. De afgelopen weken werd hier druk geklust door het volledige team. “In Dokkum is Ferdinanda vooral het gezicht van de winkel en Inge en Sandra zijn team Ameland. Ik ga heen en weer pendelen om in beide zaken aanwezig te zijn”, vertelt Andrea enthousiast. “Ik heb hier in Dokkum een prachtige locatie: steeds meer mensen maken het loopje richting De Markt, waar het steeds aantrekkelijker en gezelliger wordt. In diit pand zijn de originele balken in het prachtig hoge plafond worden weer zichtbaar evenals de oude muren. De voorgevel wordt later in het jaar opgeknapt en ook in oude staat hersteld.”

Lotus Lingerie is van woensdag tot en met zaterdag van 10.00-17.30u en op koopavond geopend.