Precies een jaar na de opening van het compleet verbouwde Hotel van der Meer zijn drie extra comfort kamers – waarvan twee ook geschikt voor minder validen – plus een luxe suite toegevoegd aan het aanbod en binnenkort klaar voor gebruik. Jacob en Linda Holwerda hebben daarmee het naastgelegen pand aan de Woudweg bij het hotel kunnen betrekken.

Dokkum in trek
“Het afgelopen jaar hebben we een mooie start gehad en we merken dat Dokkum – en ook ons hotel – in trek is. De optie om het naastgelegen pand bij Hotel van der Meer te betrekken, is een mooie kans om vier extra kamers toe te voegen”, vertellen eigenaren Jacob en Linda Holwerda. “En omdat veel van onze gasten met een fiets naar Dokkum komen, is het hotel ook uitgebreid met nieuwe fietsenstalling, die heel toepasselijk in de vroegere werkplaats van Rijwielhandel Haisma is.”


Kamers voor minder validen en luxe suite
Op de begane grond zijn twee comfort kamers gebouwd, ook geschikt voor minder validen. “In ons hotel is geen lift aanwezig en omdat de hotelkamers allemaal op de eerste verdieping zijn, was ons hotel niet geschikt voor minder validen. Het is fijn dat we nu iedereen kunnen verwelkomen.” Op de eerste etage – welke via een nieuwe doorbraak in het hotel te bereiken is – is naast een extra comfort kamer ook een luxe suite bijgebouwd.

De nieuwe kamers zijn geschikt voor twee personen en in dezelfde stijl ingericht als de andere hotelkamers: “Prettig en comfortabel met een kingsize boxspring, een nette badkamer met douche, gratis WIFI en smart tv om met een tablet of telefoon te streamen. Er is er gelegenheid tot het zetten van koffie en thee en de kamers zijn voorzien van airconditioning”, vertellen Jacob en Linda Holwerda trots.