Het voormalige clubgebouw van korfbalvereniging De Granaet aan de Parklaan in Dokkum krijgt een nieuwe bestemming. Ondernemer C. Visser heeft het gebouw van de gemeente gekocht voor een euro. Hij heeft plannen om SUP Skool Dokkum te huisvesten op het Harddraverspark. Het gebouw wordt in juni 2019 nog voor het Dokk’em Open Air Festival gebruikt. Daarna worden de units verwijderd en verplaatst.

De units werden bijna tien jaar geleden geplaatst, toen de korfbalvereniging verhuisde vanuit het Harddraverspark naar de Parklaan. Korfbalvereniging De Granaet huurt in de nieuwe sporthal de verenigingsruimte met kleedboxen en heeft de tijdelijke huisvesting na tien jaar niet meer nodig. De korfballers zijn inmiddels zowel op het veld als in de nieuwe sporthal in het Tolhuispark gevestigd. Ook de tennisvereniging denkt inmiddels serieus na over een verhuizing naar de andere kant van de stad.


De gemeente kiest onder andere voor verkoop vanwege de sloopprijs, die is berekend op € 17.450,- excl. Btw. Via de korfbalvereniging werd de heer Visser met de gemeente in contact gebracht. “Het gebouw kan tijdelijk prima dienst doen met voorzieningen als kleedruimten, kantine, berging voor de boards etc. In de gemeentebegroting is niet voorzien in een budget voor de sloop. Het bod van € 1,- is dus zeer passend”, zo schrijft de gemeente. Het plan van de heer Visser is om de units na het verkrijgen van een vergunning te ontmantelen en direct op de nieuwe locatie te plaatsen. Dit is qua kosten en voor het hergebruik van de units het beste.


Het nieuwe onderkomen van korfbalvereniging De Granaet

Deel dit bericht: