Woensdagavond 4 mei vertrekt Loopgroep Dokkum naar Wageningen – Stad der Bevrijding- om vanaf middernacht mee te lopen met de Nationale Bevrijdingsvuurestafette. Op Bevrijdingsdag wordt de loopgroep met brandende fakkel, rond 15.00u op de Markt in Dokkum verwacht.
Leven in vrede en vrijheid
Sporters uit heel Nederland komen in Wageningen samen om het Bevrijdingsvuur op te halen. Dit spectaculaire evenement symboliseert de bevrijding van Nederland, draagt bij aan de boodschap van vrede en vrijheid en is een belangrijk moment in de overgang van het herdenken op 4 mei en het vieren van de verkregen vrijheid op 5 mei. De Bevrijdingsvuurestafette start, direct na ‘Vuur van de Vrijheid‘ (Bevrijdingsvuurceremonie), vanaf het 5 Mei Plein. Met maar liefst 1500 lopers van tachtig loopgroepen uit het hele land.
Aankomst brandende fakkel rond 15.00u
Een nacht- en dagploeg van Loopgroep Dokkum gaan de 190 kilometer van Wageningen naar Dokkum hardlopend overbruggen. De nachtploeg vertrekt woensdagavond 4 mei – na een Pastabuffet in de Posthoorn – richting Wageningen, om de brandende fakkel op te halen. Vanuit Wageningen is een stop in Zwartsluis gepland, waar de dagploeg op 5 mei rond 6.00u weer vertrekt. Zij brengen de brandende fakkel naar de Markt in Dokkum. Naar verwachting wordt Loopgroep Dokkum hier rond 15.00u door burgemeester Kramer onthaald om de vuurschaal aan te steken.