Dokkum heeft er een nieuwe overnachtingsplek bij. Op de Markt, midden in het centrum, heeft Logementen Dokkum de beschikking over negen hotelkamers. Het gebouw hoort bij de ontwikkelingsplannen van Hotel de ABDIJ Dokkum. “Zolang er nog niet verbouwd wordt, bieden we toch de mogelijkheid voor achttien personen om in Dokkum te overnachten en de stad en omgeving te verkennen”, legt hotelmanager Iris Boersma uit.

Basic en praktisch
“Logementen Dokkum is een eenvoudige plek om te overnachten in hartje Dokkum. De negen kamers zijn basic en praktisch ingericht, toch zie je er stiekem een beetje ABDIJ in terug. De verzorgingsproducten van Marie Stella Maris, de heerlijk dikke en zachte handdoeken en uiteraard de gastvrijheid”, vertelt Iris enthousiast. Logementen Dokkum heeft een eigen vaste receptie die op twee momenten van de dag open is voor het in- en uitchecken. “We laten de gasten hier niet alleen inchecken, maar geven ze ook nog de juiste tips en folders mee wanneer ze de stad ingaan.”


Ander concept dan ABDIJ
Iris geeft duidelijk aan dat Logementen Dokkum niet vergeleken kan worden met Hotel de ABDIJ. “Het is een totaal ander concept. Het hoort bij het ontwikkelingsplan om de ABDIJ in de toekomst te verbouwen. We willen toe naar een hotel van 35 tot 40 kamers, waarbij we dit gebouw gaan integreren in het hotel. Het is zonde om deze negen kamers nu leeg te laten, terwijl we achttien personen de mogelijkheid op overnachten in de binnenstad kunnen bieden!”, aldus Iris.

Faciliteiten genoeg in Dokkum
“Logementen Dokkum beschikt over negen hotelkamers zonder echte faciliteiten. Er is wel een prachtige zithoek met uitkijkje over de Markt en op de binnenplaats staan heerlijke tuinstoelen, voor de rest van de faciliteiten kunnen de gasten Dokkum in. Er zijn genoeg plekjes in het centrum om een ontbijtje of diner te nuttigen”, zegt Iris die aangeeft dat de gasten daarvoor uiteraard ook welkom zijn in Hotel de ABDIJ. “Een ontbijtje of diner in de ABDIJ is altijd bij te boeken. Maar wij reserveren ook graag een tafel voor onze gasten in een ander restaurant in de stad.”