Kleikunstroute
In het weekend van 24/25 juli en 14/15 augustus wordt voor de allereerste keer kunstroute KLEI KUNST EN ROUTE georganiseerd. Het is een een gratis te volgen route, die individueel gedaan kan worden op de fiets of wandelend. Alles is te zien in de buitenlucht en corona-proof. De route vindt plaats in Dokkum, Bornwird en Raard, langs onder andere de tuinen van het Museum Dokkum en de Bonifatiuskapel, locaties van pottenbakkerijen uit de 18e eeuw, 3 huidige pottenbakkerijen en theetuin Ald Syl.

De organisatie wil echter op meer plekken keramiek laten zien van een flink aantal hedendaagse keramisten, dus is Klei Kunst en Route op zoek naar locaties in Dokkum, Bornwird en Raad. Wil je je tuin en/of tuinhuisje beschikbaar stellen: heel graag! Het mag een voortuin zijn of een achtertuin die een eigen toegang heeft. Een leuk tuinhuisje zou ook heel geschikt zijn. Je hoeft niet de hele dag thuis te zijn, maar het mag wel. Wij zoeken ook vrijwilligers die op het werk willen passen en uitleg willen geven aan de route.


Het is dus de bedoeling om 2 weekenden keramiek te exposeren en in het zonnetje te zetten. Ideaal ook om Dokkum en omstreken op weer eens een andere manier te ontdekken en de natuur aan kunst te verbinden. De route wordt georganiseerd door Dineke Taal van Atelier KleiTaal en Mariska Post.
Wil je meedoen met je tuin op de route of als vrijwilliger? Aarzel niet, het wordt gezellig, en meld je aan via mariska@projectsbypost.com of dineke.taal@outlook.com.