Lionsclub Dokkum Noordoost Friesland verzamelt ook dit jaar (nieuwe) cadeautjes voor kinderen van ouders die zijn aangewezen op de voedselbank. Deze hele week kunnen cadeautjes gedoneerd worden in de blauwe container op de Zijl. De activiteiten die bij het jaarlijks terugkerende Glazenhuis van Sinterklaas voor zaterdag 27 november gepland staan, worden -vanwege de coronamaatregelen- in aangepaste vorm afgeschaald.

Nieuwe cadeautjes doneren
Gedurende de openingstijden van de winkels kunnen cadeautjes in de blauwe container op de Zijl -Het Glazenhuis- gebracht worden. Tevens is er aan de voorkant van het Glazenhuis ook een mogelijkheid om geld te doneren, waarvan nieuwe cadeautjes gekocht worden door de Lions. De organisatie heeft laten weten dat er -vanwege de toenemende ziekenhuisopnames en de snelle verspreiding van het coronavirus- dit jaar geen Ontmoet&Groet met Sinterklaas kan plaatsvinden. “Toch hopen we ook dit jaar heel veel cadeautjes te mogen ontvangen om in te pakken voor kinderen van ouders die zijn aangewezen op de voedselbank. Wellicht dat er nog wel een piet langs kan komen om ons te helpen met het inpakwerk. Met de ski hut voor de verkoop van snert, worst en banketstaven hopen we extra geld in te zamelen.”


Lionsclub Noordoost Friesland
Lions zijn mensen die zich belangeloos inzetten om lokaal en wereldwijd anderen te helpen die hulp nodig hebben. Interesse in de samenleving, de wil om de handen uit de mouwen te steken en de mogelijkheid om belangeloos tijd te geven aan de inzet voor anderen, dat zijn de belangrijkste eigenschappen van een Lion. De Lionsclub Noordoost Friesland is een jonge en actieve club van rond de dertig leden.