Zondag 13 september om 10.00 uur zijn er 113 deelnemers vanuit Dokkum hun laatste etappe van de Sup11 City Tour gestart. Ook is er een Team Dokkum deze uitdaging aangegaan. De suppers Astrid, Chiel, Janneke en Jacqueline zijn met volle moed de 27 kilometer naar Leeuwarden begonnen. Naar verwachting zijn de suppers tussen 13.00 en 16.00 uur in Leeuwarden aangekomen bij de Prinsentuin.

De Sup Elfstedentocht
De Sup Elfstedentocht is een evenement waarbij de deelnemers 220 kilometer peddelen in 38 uur verdeeld over vijf dagen. Dit jaar is inmiddels al het twaalfde jaar dat de tocht wordt gehouden. Deze activiteit is gestart doordat Anne-Marie uit Friesland de originele schaatselfstedentocht op haar supboard peddelde als persoonlijke droom en uitdaging. Sindsdien is dit een jaarlijks evenement geworden waarbij het mooie Fryslân op een unieke manier wordt ervaren.


Deelnemers
Woensdag 13 september om 09.00 uur zijn er 58 suppers vanuit Leeuwarden hun tocht gestart. Dit aantal is tijdens de tocht gestegen met 55 deelnemers die dus in totaal met 113 atleten weer in Leeuwarden bij de finish zijn aangekomen. De deelnemers kunnen solo of in teams meedoen aan de Tour. Normaal gesproken zijn er wel dertig verschillende nationaliteiten die deelnemen aan de tocht, dit jaar zijn dat er wat minder in verband met COVID-19. Ook draagt elke deelnemer een GPS, zodat ze live gevolgd kunnen worden. Zaterdag 12 september tussen 14.00 en 16.30 uur zijn er 65 suppers in Dokkum aangekomen na die ochtend in Franeker om 09.00 uur te zijn gestart. In Dokkum werden alle deelnemers onthaald bij de Molen Zeldenrust. Sup Skool Dokkum stond hier ook om ze op te vangen.

Tekst & foto’s: Selle Hoogterp