Zaterdag 28 maart mocht KV de Granaet 1 aantreden tegen WWC1. Voor beide ploegen was dit de eerste veldwedstrijd na de zaal. Het weer zat niet helemaal mee, maar daar hadden beide partijen last van en is een van de aspecten die komt kijken bij het veldkorfbal. De Granaet begon sterk aan de wedstrijd en verdedigde goed als collectief. Dit resulteerde na zeventien minuten spelen in een 5-2 voorsprong voor de Granaet. Echter hierna werd WWC scherp en schoot er een aantal afstandschoten in. De Granaet wist er nog een doelpunt in te leggen waardoor de rust ingegaan werd met een gelijkspel van 6-6.

In de rust werd genoemd dat het spel van de eerste helft voortgezet moest worden. Door de wind kon er nu voor de korf worden aangevallen. Het eerste kwartier van de tweede helft lukte het de Granaet om het heft in eigen handen te houden en de tegenstanders steeds een doelpunt voor te blijven. Dit kwam door goed verdedigend werk en mooie aanvallen. Toch lukte het de Granaet niet om deze lijn door te zetten tot het einde van de wedstrijd. De laatste 20 minuten was het WWC die effectiever met de kansen omging. Zij slaagden erin om een gat van twee te slaan, en door een beetje pech en een heel aantal gemiste afstandschoten kwam de Granaet niet meer gelijk. Uiteindelijk heeft WWC het spel goed uitgespeeld en namen zij de punten mee naar huis.

Volgende week speelt de selectie van de Granaet in Emmeloord tegen Emmeloord/Marknesse 1 en 2 om 13.55 uur en om 15.30 uur.