Afgelopen mei liet Pieta Eisma haar droom van een eigen winkel in vervulling gaan en opende zij haar shop-in-shop achterin de winkel van Mikaza. Na een half jaar blijkt haar KRYT een succes en is ze toe aan een grotere ruimte. Daarom is KRYT vanaf deze maand bij ‘t Keppeltje aan de Koornmarkt te vinden.

KRYT concept
Alle dagen van de week is Pieta bezig met kasten: “Op maandag en dinsdag ben ik op kasten-jacht en de andere dagen van de week ben ik aan het opknappen en verven. De afgelopen maanden waren een groot succes en de doorloop van de kasten ging zo snel dat ik toe was aan meer ruimte om alles te laten zien. Deze ruimte bij ‘t Keppeltje kwam op het juiste moment op mijn pad!”


Pieta vindt overal oude kastjes en kasten, maar ook tafels en stoelen of krukjes. Met krijtverf, welke ook in de winkel verkocht wordt, maakt ze een oude kast tot een uniek exemplaar: “Niemand anders heeft dan eenzelfde exemplaar staan. Maar ik denk ook graag mee met mensen. Bijvoorbeeld aan de hand van foto’s. Hoe kan je een bestaand meubel toch een andere look geven? Ik maak ze graag bewust van de spullen in hun eigen huis. Met de kwalitatief goede krijtverf van ‘Dubbelleven’ is het voor iedereen zo eenvoudig om zelf aan de slag te gaan! Zonder schuren en grondverf krijg je een prachtig matte en zachte uitstraling.”

‘t Keppeltje
Damesmodezaak ‘t Keppeltje bestaat al sinds 1986 en zit al een aantal jaren gevestigd aan de Koornmarkt in Dokkum. Afgelopen jaar stopte de modezaak met de verkoop van kinderkleding, maar werd er een doorstart gemaakt met damesmode. Eigenaresse Eke Hekstra vertelt: “Nu we geen kinderkleding meer verkopen ontstond er ruimte in de winkel die we de afgelopen maanden opvulden met outlet-artikelen. Toen Pieta op ons pad kwam wisten we gelijk dat het een perfecte aanvulling op onze winkel was. Bij ‘t Keppeltje waren de afgelopen maanden al meer woonaccessoires te vinden en de meubels en producten van KRYT passen perfect in ons winkelpand. Sinds deze zomer hebben we een aantal nieuwe damesmerken in onze winkel hangen voor een nog breder publiek. Met de nieuwe en jongere klantenkring van KRYT zijn we erg blij en hier proberen we op in te springen met de merken Catwalk Junkie en Nümph. Het is een prachtige wisselwerking om zo bij elkaars winkels naar binnen te lopen.”

Shop-in-shop
Deze nieuwe locatie brengt veel voordelen met zich mee volgens Pieta: “Naast een andere en nieuwe doelgroep zitten we ook op een andere locatie in het centrum. Mijn klanten kunnen hier makkelijker hun auto voor de deur zetten en hun kast inladen. Bovendien heb ik hier meer werkruimte en een eigen ingang, daar ben ik ook heel erg blij mee. Oh, en die prachtige gemetselde muur! Die past helemaal bij mijn woonaccessoires. Ik heb een aantal nieuwe merken en meer ruimte voor prachtige woon- en plantenboeken. Het is mooi om te merken hoe de klanten van ‘t Keppeltje nieuwsgierig zijn naar mijn producten.” “En het is prachtig dat de klanten van KRYT doorlopen naar ‘t Keppeltje!” vult Eke aan.

De openingstijden van ‘t Keppeltje zijn:
maandag: 13.30-17.30uur, dinsdag ™ donderdag: 10.00-17.30uur, vrijdag: 10.00-21.00uur en zaterdag: 10.00-17.00uur. De ruimte van KRYT is op dezelfde dagen toegankelijk. Pieta zelf is op woensdag ™ zaterdag aanwezig.

Deel dit bericht: