Korfbalvereniging De Granaet uit Dokkum organiseert tot en 31 mei 2021 een korfbalchallenge voor alle kinderen van groep 3 tot en met 8. In plaats van deelname aan het schoolkorfbaltoernooi, worden alle groepen uitgedaagd om zoveel mogelijk doelpunten te scoren. Het schoolkorfbaltoernooi gaat dit jaar in mei niet door, in plaats daarvan wordt het toernooi op 22 september 2021 gehouden.

Drie minuten
Elke klas die meedoet krijgt in totaal drie minuten om zoveel mogelijk doelpunten te scoren. Er moet om de beurt worden geschoten én er moet een filmpje worden gemaakt van de drie minuten. De challenge kan worden uitgevoerd op het schoolplein, in de gymzaal of op een veldje naast de school. Voor scholen die geen eigen korfbalpaal hebben, kan voor maximaal twee dagen gebruik worden gemaakt van een van het materiaal van De Granaet. De groep met de meeste doelpunten wint een (verplaatsbare) korf voor op het schoolplein. Meer informatie is ook te vinden op: http://www.kvdegranaet.nl/schoolkorfbaltoernooi.


Nieuwe leden
Korfbalvereniging De Granaet organiseert het schoolkorfbaltoernooi ieder jaar om kinderen enthousiast te maken voor korfbal. De challenge heeft hetzelfde doel. Alle deelnemers krijgen na afloop een flyer waarmee drie keer gratis kan worden meegetraind bij De Granaet.

Archieffoto: In 2019 werd het schoolkorfbaltoernooi voor het laatste georganiseerd.