Koffiebranderij Dokkum aan de Legeweg in Dokkum ging woensdag 6 maart voor het eerst open voor het grote publiek. Afgelopen weekend werd er proef gekookt voor familie en vrienden, maar de bistro is nu open voor iedereen. Het ruim tweehonderd jaar oude pand heeft voorheen dienst gedaan als koffiebranderij en theepakhui.  De binnenkant van het monumentale pand is compleet vernieuwd en het team is nu helemaal klaar om de gasten te ontvangen.

Voor de nieuwe eigenaar Wierstra is de horeca geen onbekend terrein. Al dertig jaar is hij eigenaar van Land- en Zeezicht naast de veerterminal in Holwerd. Bij dit bedrijf komen jaarlijks zo’n 150.000 gasten en daarvan blijven er zo’n 45.000 voor de lunch of het diner. Toch had hij al langer de gedachte om ook weer een kleinschaligere locatie te beginnen. “Ik zou graag wat meer tijd voor mijn gasten willen hebben”, aldus de ondernemer. Toen hij in augustus vorig jaar in contact kwam met de voormalige uitbaters omdat die met pensioen wilden, was de beslissing dan ook snel genomen.


De markt voor het uit eten gaan wordt steeds groter, antwoordt Wierstra in een eerder interview of het niet erg veel wordt in de Dokkumer horeca. “Voor mijn ouders was uit eten gaan iets dat je slechts een paar keer per jaar deed, bij hele bijzondere gelegenheden. De nieuwe generatie gaat steeds vaker en de markt wordt ook niet kleiner. “Maar er wordt een bepaalde doelgroep niet bediend”, aldus de nieuwe uitbater. Voor het hogere segment zijn er meerdere adressen in Dokkum waar je goed kunt eten. Bistro de Koffiebranderij mikt op een ander publiek, met een betaalbare kaart. “Je zou ons ook meer een bistro kunnen noemen”, aldus Wierstra.

Bistro de koffiebranderij is geopend van woensdag t/m zondag van 16.00 – 23.00 uur

 

Deel dit bericht: