2016kleinejumbo
Elf jaar na de opening van de eerste Jumbo in Dokkum kondigt de supermarkt de sluiting van de kleine Jumbo in Dokkum aan. Omdat er honderden bezoekers minder naar de winkel toe te komen, is eigenaar Titus Vogt genoodzaakt om de deuren van de supermarkt te sluiten. De komende drie jaar is de ondernemer nog wel aan het pand gebonden, omdat het huurcontract tot die tijd nog loopt. “We zijn op zoek naar een nieuwe huurder”, laat de Dokkumer weten. “Dat zou ook weer een supermarkt kunnen zijn, maar het kan ook zo zijn dat het pand enkele maanden leeg komt te staan”, aldus Vogt.

Sneller dan verwacht
De sluiting van de Jumbo aan de Rondweg komt voor de ondernemer sneller dan verwacht. “We hebben twee jaar geleden niet voor niets weer een contract voor vijf jaar getekend”, vertelt Vogt. De ondernemer nam in 2012 de Super de Boer in Dokkum over en startte op enkele honderden meters afstand van de kleine Jumbo in het pand een grote Jumbo en direct kwam er een geruchtenstroom op gang over de sluiting van de andere supermarkt. En hoewel er langzamerhand tientallen minder mensen kwamen, was er vooral de laatste tijd sprake van een steeds snellere daling van het aantal bezoekers en was er sprake van honderden klanten minder, terwijl er een forse stijging van het aantal klanten op de Hantumerweg is. Geholpen door de opkomst van het online winkelen en doordat toch steeds meer klanten liever in de grotere supermarkt winkelen met een groter assortiment.


Werkgelegenheid
Voor de vaste krachten van de kleine Jumbo is de sluiting wel zuur. Een deel van de medewerkers werden de afgelopen tijd al overgeplaatst naar de Hantumerweg om daar het team te versterken. Voor zeventien medewerkers met een vast contract is in de grote Jumbo geen plaats. Aan de Hantumerweg werken ongeveer 170 mensen en Vogt verwacht daarnaast een verdubbeling van het aantal online bestellingen uit de regio. De Jumbo zal zich zo goed mogelijk inspannen om deze medewerkers te begeleiden naar ander werk buiten de eigen organisatie. “Het maakt mij niet zoveel uit wat er in het pand komt, maar die werkgelegenheid vind ik wel erg belangrijk”, zegt Vogt. Er zijn inmiddels gesprekken gaande

Afbouwen
Vogt wil daarnaast de huidige winkel netjes afbouwen en verwacht dat veel mensen de ‘oude’ winkel nog even willen zien. “Het is nu al wat drukker dan normaal”, aldus de ondernemer. Tot en met de feestdagen en de jaarwisseling blijft de winkel nog met een volledige voorraad werken, daarna wordt de winkel langzamerhand afgebouwd. Per 28 januari 2017 sluiten de deuren van de Jumbo definitief.

Deel dit bericht: