Het bedrijf Jong Wireless Hifi Solutions, gevestigd aan de Doorvaart 4 in Dokkum, is gespecialiseerd in totaaloplossingen op het gebied van beeld, geluid en internet. Eigenaar Jan de Jong geeft bij zakelijke en particuliere klanten door heel Friesland thuisdemonstraties: “een nieuw én uniek concept om de beste service te kunnen leveren.”

Ontstaan van een uniek concept
Jan de Jong was werkzaam in een grote elektronica zaak waar hij zijn enthousiasme en interesse voor audio én klantencontact ontdekte. “Ik miste in de vaak korte klantcontacten die je in zo’n winkel hebt, het opbouwen van duurzame klantrelaties. Bovendien vroeg ik mezelf steeds af: mensen krijgen in zo’n grote winkel zoveel prikkels, hebben ze enig idee hoe deze geluidsinstallatie in hun eigen ruimte klinkt? Eenzelfde installatie heeft immers een verschillend effect in verschillende ruimtes”, vertelt Jan over het ontstaan van zijn idee voor thuisdemonstraties. In de loop van de jaren deed Jan nog meer kennis en ervaring op, over de verschillende mogelijkheden en merken omtrent beeld, geluid en internet, om eind 2019 voor zichzelf te beginnen met Jong Wireless Hifi Solutions.


Totaalpakket met service
“Ik wil mijn klanten een stuk service bieden door te luisteren naar hun wensen en daarin mee te denken. Daarom kom ik langs met apparatuur voor een volledig vrijblijvende thuisdemonstratie. Daarnaast zorg ik ook voor de installatie zodat mijn klanten 100% zeker zijn dat de producten goed gebruikt worden. En er is één contactpersoon, in plaats van een rij bij de servicebalie. Echt een totaalpakket, dus”, legt Jan uit. Op het gebied van geluid komt Jan verschillende systemen laten horen en op het gebied van beeld is er bijvoorbeeld de twee weken omruilgarantie. “Op basis van het verhaal van de klant bestel ik een geschikte televisie, mocht het zo zijn dat deze binnen twee weken toch niet voldoet dan zorg ik voor een andere oplossing.”

Op het gebied van wifi zijn er continu veranderingen gaande: we werken veel meer thuis én steeds meer apparaten zijn wifi-gestuurd. “Alles is meer en meer met elkaar verbonden en dat in de steeds beter geïsoleerde huizen, leidt vaker tot problemen. Ik kom graag langs om de situatie te bekijken en de wensen op te nemen. Dat zijn vaak niet de goedkoopste oplossingen, maar wel met een 100% werkingsgarantie”, aldus de enthousiaste Jan. “En mocht er na de installatie nog wat aan de hand zijn, dan kom ik gewoon weer langs!”

Bijzondere samenwerkingen
Jan is leverancier van diverse bekende merken: “Audiomerken leveren alleen aan elektronicazaken, maar maken voor mij een uitzondering vanwege mijn unieke concept. Ook Europees gezien ben ik de eerste die op deze manier middels thuisdemonstraties zijn service verleent. Ik mag mij leverancier noemen van merken als Sonos, Bose, Samsung en Sony.” Naast de samenwerking met deze audio-merken heeft Jan nog een bijzondere samenwerking, die met Handel bij van Andel. “Samen met Timo van Andel heb ik de krachten gebundeld en gaat we voor het totaalplaatje van onze klanten. Timo is al zeven jaar ondernemer in nieuw en gebruikt witgoed en heeft zich de laatste jaren ontwikkeld op het gebied van nieuwe keukens en keukenrenovaties. Ik ondersteun Timo nu ook bij het ontwerpen, inmeten en renoveren van keukens. Samen bieden wij nu één locatie waar je alles kan regelen van witgoed tot bruingoed, en dat met één contactpersoon in plaats van allerlei verschillende mensen van verschillende bedrijven. We doen er alles aan om onze klanten te ontzorgen!”