Het initiatief dat een week in Dokkum geleden startte onder de naam Dokkum online Open valt in de smaak. Winkeliers, horecabedrijven en andere ondernemers bundelden hun krachten met een speciale pagina en dat valt in de smaak. In de afgelopen dagen bereikte het bericht op Facebook meer dan 30.000 mensen, werd de pagina door 8500 unieke bezoekers gelezen en werd er volop door de Dokkumers gebruik gemaakt door bestellingen te plaatsen. Inmiddels zijn meer dan 45 ondernemers bij het initiatief aangesloten.

Steun aan lokale ondernemers
De ondernemers kwamen met dit initiatief vanwege het Coronavirus. Het is rustiger in de winkelstraten dan normaal gesproken en een aantal winkels besloot de deuren helemaal te sluiten. In winkels die open blijven zijn allemaal passende maatregelen getroffen tegen het virus. Een aantal winkels zijn gesloten, minder of alleen op afspraak open. Winkeliers die normaal gesproken niet aan huis bezorgen of service verlenen, zijn daar vanwege het virus nu wel op overgestapt. Door de initiatieven te bundelen is er nu een overzichtelijke pagina voor consumenten uit Dokkum en wijde omstreken.


Gratis bezorging en meer
De initiatieven variëren van privé avondopenstelling van winkels op verzoek, horecaondernemers komen bijvoorbeeld met initiatieven om gratis te bezorgen. Winkeliers die normaal gesproken niet aan huis bezorgen of service verlenen, zijn daar vanwege het virus nu wel op overgestapt. Door de initiatieven te bundelen ontstaat een overzichtelijke pagina voor consumenten uit Dokkum en wijde omstreken.