Een van de beste dingen aan het wedden op tennis is het feit dat het seizoen praktisch het hele jaar omvat. De wedstrijden beginnen al in de winter, waardoor tennisliefhebbers altijd de gelegenheid hebben om hun favoriete sport te bekijken en erop te wedden. Een ander leuk aspect van tennis is dat de banen gedurende het seizoen veranderen, wat betekent dat sommige tennisspelers het hele jaar door in een andere vorm spelen. Daarnaast komen nog de grote ATP- en WTA-kampioenschappen. Toch is tennis niet de meest voorkomende sport als het om weddenschappen gaat. Daarom hebben we dit artikel gemaakt om uit te leggen hoe tennisweddenschappen werken!

Wedgids voor tennis
Wereldwijd zijn er niet veel spelers die om de grote toernooititels strijden. Hierdoor wordt het aantal tennissers dat kans maakt op een groot toernooi, zoals een Grand Slam toernooi of een ATP 1000 toernooi, drastisch verminderd. Dit is goed voor alle spelers omdat het automatisch een groot percentage tennissers uitsluit als waarschijnlijke winnaars. Kortom, wedden op de favoriet bij tennis is in principe geen slechte strategie. Als je je bij de laatste vier van een toernooi kunt raden, ben je ook heel dicht bij een grote winst. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede weddenschap site hebt die spelers goede kansen biedt. Bij Bemybet Nederland kun je terecht voor de beste bookmakers die er tegenwoordig op de markt zijn.


Hoe wed je op een wedstrijd?
Elke week zijn er een groot aantal tenniswedstrijden van verschillende toernooien, dus de kansen zijn groot. Eén ding over het wedden op tenniswedstrijden is dat de winkansen over het algemeen niet erg goed zijn. Bijvoorbeeld, als je favoriete speler speelt, zijn de kansen dat hij wint vrij klein, wat je een kleine winst oplevert. In deze situaties kun je op zoek gaan naar betere kansen in de verschillende wedstrijden voor die wedstrijd – je kunt bijvoorbeeld inzetten op de favoriet om een set met 2-1 of 3-0 te winnen. Je kunt dan hopen dat de underdog in de wedstrijd gelijk komt en een set of twee van de favoriet afsnoept, waardoor de kansen toenemen.
Bij meer gelijkwaardige tennisspelers zijn de kansen op een overwinning groter, dus je kunt op zoek gaan naar een enkele overwinning of een combinatie van meerdere wedstrijden. Voor individuele wedstrijden kun je ook wedden op het aantal games in de eerste set en meer – deze weddenschappen worden vaak aangeboden in de vorm van over/onder.

Live tennis weddenschappen
Tennis is van nature geschikt voor live weddenschappen. Ontspan je voor de TV en kijk naar de wedstrijd. Soms voel je dat het lichaam van een tennisser het begint te begeven en dat hij de wedstrijd verliest. Wanneer een eerste opslag niet lukt en wanneer een speler schijnbaar winnende punten tegenhoudt, kun je dat voelen. Pas deze kennis toe op je live games.
Denk aan de grote uitslagen die vaker voorkomen in de WTA dan in de ATP. Je kunt zeer goede kansen krijgen op een speler die met 1-0 verliest in een wedstrijd, vooral als de speler de favoriet is en je vertrouwen hebt in zijn kwaliteiten en zijn vermogen om terug te komen in de wedstrijd. Dit is een gebied van tennisweddenschappen met onbeperkte mogelijkheden en hoge kansen. Tennis is een dynamisch spel, maar het eindigt vaak op een voorspelbare manier. Zo kan een topfavoriet zich vaak in een verliezende positie bevinden in de eerste set, maar het komt minder vaak voor dat hij de wedstrijd verliest. Doe zorgvuldig onderzoek, zoek naar trends en bouw langzaam je tenniskennis op.