De redactie van online stadskrant www.in-dokkum.nl viert deze week haar vijfjarig bestaan. Dat wordt de komende dagen gevierd met een aantal leuke acties die online en in de binnenstad van Dokkum georganiseerd worden. Maandag 8 juli 2019 is het eerst tijd voor een korte terugblik op de afgelopen vijf jaar. De website die begon met slechts 1 bezoeker, is inmiddels uitgegroeid tot een breed gedragen platform met duizenden lezers per dag.

Sinds 2014
De eerste stappen voor de online stadskrant werden in 2014 gezet. Op het moment dat de redactie van de Nieuwe Dockumer Courant uit de binnenstad van Dokkum verdween, nam DOKcom PR & Communicatie de stap om een nieuwe website over Dokkum te beginnen. Mede dankzij social media (met name Facebook en Twitter) en door berichten te plaatsen die elders niet te lezen waren, nam de website snel toe in populariteit. Vanwege de groei lanceerde In-Dokkum.nl vanaf 1 juli 2015 een nieuwe website, die geschikter is om op een mobiele telefoon te bekijken. Vanuit een klein kantoor aan de Oranjewal werden de berichten aanvankelijk geschreven en samen met freelancers en vaste krachten werd er vol enthousiasme aan de website gewerkt.


Hoogtepunten
In de afgelopen vijf jaar werden er duizenden berichten geschreven over zeer uiteenlopende onderwerpen. Sommige thema’s speelden jarenlang, zoals het faillissement van de Sionsberg, de herinrichting van de Markt en de sportverplaatsing. Dossiers die de redactie nauwlettend volgt en toch steeds op positieve wijze probeert te brengen. Door een trouwe kern van vaste adverteerders kon er worden geïnvesteerd in personeel en werden verschillende nieuwe rubrieken gestart.

Website plat
De ochtend van maandag 29 mei 2017 kan de redactie zich ook nog heel erg goed herinneren. Het kantoor was in de tussentijd verhuisd naar de Rondweg-Noord in Dokkum. Als eerste medium bracht In-Dokkum.nl het nieuws over de komst van de Landelijke intocht Sinterklaas in Dokkum. Het nieuws had zo’n grote impact dat de website even bezweek onder de duizenden bezoekers die het nieuws tegelijkertijd wilden bekijken. Inmiddels zijn er technische maatregelen genomen om te voorkomen dat dit nogmaals voorkomt.

Toekomstplannen
De redactie van online stadskrant in-dokkum.nl plaatst sinds begin dit jaar meer korte nieuwsberichten op de website. Dit op verzoek van lezers, adverteerders en met name instellingen, bedrijven en de gemeente die steeds meer (pers)berichten versturen en nieuws te melden hebben. Inmiddels is het team van DOKcom PR & Communicatie  – dat in-dokkum.nl maakt – ook weer terug in de binnenstad. Hier wordt de online stadskrant met veel plezier gemaakt, worden nieuwe mogelijkheden uitgeprobeerd en wordt gewerkt aan een nieuwe website voor de hele regio Noardeast-Fryslân. Op naar de volgende vijf jaar!