Sinds 2 mei is Herstel Friesland van Hedzer van der Bij en Bert Wienia op Betterwird 2 te vinden. Op deze nieuwe locatie is ruimte voor een grotere winkel en dus voor uitbreiding van de diensten. Bovendien is naast het gratis parkeren en de centrale ligging, de eigen uitstraling op het gebouw een fijne bijkomstigheid van de verhuizing.

Herstel Friesland op gevel
Sinds 2017 hebben Hedzer en Bert hun krachten samengebundeld in Herstel Friesland, gevestigd op de Hogedijken. “We waren daar onderdeel van het gebouw van Veenma en merkten dat we soms slecht vindbaar waren. We hadden geen eigen uitstraling op het gebouw en we denken dat dat hier op Betterwird drempelverlagend werkt. Met ons eigen logo op de gevel is het direct te zien dat wij hier gevestigd zijn. We hebben al direct extra drukte en veel nieuwsgierige mensen die even komen binnenwandelen.”

Op de nieuwe locatie is Herstel Friesland gevestigd in het rechter gedeelte van het pand van ASD Automaterialen. “ASD is al jarenlang een klant van ons en eigenaar Berend Krol vertelde dat hij wel een stukje van zijn pand wilde verhuren. We merken deze eerste weken al direct dat we elkaar versterken”, vertelt Hedzer. “Dat werkt over en weer: ASD-klanten kijken even om het hoekje bij ons en onze klanten zijn nieuwsgierig naar ASD”, vult Bert aan.

Reparatiespecialist
Herstel Friesland biedt een breed pallet aan diensten en staat vooral bekend om de jarenlange ervaring op het gebied van reparaties voor smartphones, computers, laptops en tablets. Beide heren hebben hun eigen achtergrond en specialisaties waardoor klanten zeer snel geholpen kunnen worden. “Van het vervangen van een telefoonscherm tot batterij, van het oplossen van waterschade tot gegevensherstel.” Daarnaast is Bert zeer vakkundig in micro solderen (solderen van zeer kleine componenten met een speciale microscoop wat gebruikt wordt voor complexe reparaties) en geeft hij trainingen aan medewerkers van telefoonwinkels uit het hele land.

Refurbished verkopen
Herstel Friesland verkoopt steeds meer mobiele apparaten en accessoires, een uitbreiding van het aantal vierkante meters winkel was dan ook nodig. “Naast de verkoop van nieuwe producten, zijn we gespecialiseerd in het reviseren van smartphones en laptops, de zogenoemde refurbished devices. Dat zijn gebruikte apparaten die volledig zijn nagekeken en waar nodig hersteld worden. Steeds meer mensen kijken naar de prijs-kwaliteit verhouding en dan is dit een mooie oplossing. Zeker omdat je garanties hebt van een half jaar tot een jaar”, vertelt Hedzer.

Uitbreiding camerasystemen
“Dankzij onze grotere winkel kunnen we een nóg breder assortiment aanbieden dan wat mensen al van ons gewend waren”, geeft Bert aan die vertelt dat de afdeling met camerabeveiliging en -systemen daardoor uitgebreid kon worden. “Zowel particulieren als bedrijven weten ons daarvoor te vinden. Zo is een losse camera – om de boel in de gaten te houden – bij ons te vinden, maar ook een compleet systeem rondom een huis of bedrijf. Dit past goed bij ons assortiment, zeker qua techniek en met apps op je telefoon.”

Vertrouwde service
Sinds de verhuizing naar Betterwird is er een nieuw gezicht bij Herstel Friesland: Ymkje heeft het team versterkt en ontvangt de klanten in de winkel. “Het is fijn dat Ymkje mensen te woord kan staan en wij niet direct van een reparatie weg hoeven te lopen”, vertellen Hedzer en Bert. “Klanten komen vooral bij Herstel Friesland voor kwaliteit en de vertrouwde service die we bieden. Op deze nieuwe locatie kunnen we dat nóg beter!”