Rond 23 september staat de zon precies boven de evenaar waardoor dag en nacht overal op aarde even lang duren, volgens het KNMI loopt de herfst officieel van 21 september tot en met 20 december. Ook in Dokkum zien we de eerste herfstverschijnselen, en dus maakt de stad en de omgeving zich op voor herfstactiviteiten: Schreiershoek organiseert op 30 oktober een Herfstfair en op 8 en 15 oktober zijn er weer Peren Plukdagen bij ‘t Landje van Dokkum.

Herfstfair bij Schreiershoek
Waar nu de bladeren vallen op het vakantiepark, staat het op zondag 30 oktober vol met kramen: meer dan dertig lokale bedrijven en winkels komen met hun product naar deze Herfstfair. Het wordt enorm gezellig op de Schreiershoek met kramen en tenten vol met lekker eten, drinken, kleding en accessoires, bloemen, sieraden, vuurtonnen, live muziek, springkussen, schminken voor de kinderen en nog veel meer. De toegang voor deze Herfstfair op de Schreiershoek, vlakvoor de bowling, is gratis.

Er is nog ruimte voor bedrijven/winkels om zich aan te melden. Kijk hier voor meer informatie over de Herfstfair bij Schreierhoek.

Plukdagen bij ‘t Landje van Dokkum
Op zaterdag 8 en 15 oktober kun je van 11:00-15:00u weer Gieser Wildeman peren plukken bij ‘t Landje van Dokkum. Als je een eigen emmer mee neemt kun je die voor €3,50 zelf vullen met peren uit de bomen. Eigenaresse Mjke Bos is volop bezig met de ontwikkeling van het ‘t Landje en geeft graag een update tijdens de plukdagen. De oude boomgaard is gelegen aan de Tichelwei in Dokkum, net na de bowlingbaan. De familie Bos gaat deze mooie plek aan het Dokkumergrootdiep in ere herstellen. Meer info is te vinden in het artikel Boomgaard nabij Dokkum wordt in ere hersteld.

Wanneer scholen (gratis) willen komen plukken bij ‘t Landje, zijn zij doordeweeks welkom, daarvoor kunnen zij contact opnemen via info@mijkebos.com.