Vijf jaar geleden nam Sjoukje Dijk het handwerkhuis op het hoekje van de Waagstraat met de Kleine Breedstraat over. Sjoukje Dijk is toe aan een nieuwe uitdaging en hoopt dat dit karakteristieke pand niet leeg komt te staan en dat er belangstelling is voor een overname.

Klantenkring met een praatje
Het handwerkhuis heeft een mooie klantenkring waar mensen komen voor garen, stoffen en fournituren. Maar ook voor een praatje of het laten zien van hun handwerkje: “De afgelopen jaren heb ik met de klanten een speciale band opgebouwd. Klanten komen niet alleen langs om te kopen maar ook voor het doen van hun verhaal, je bent vaak persoonlijk betrokken bij de klant. Ik gun deze mensen dat de handwerkwinkel wordt overgenomen. Ik hou van de klanten, van de winkel en van de spullen die ik verkoop, maar ik heb zin in een nieuwe uitdaging! Ik zou het geweldig vinden, ook voor Dokkum, als een stel zussen of vriendinnen verder zou gaan met de handwerkwinkel.” aldus Sjoukje Dijk.


Creatieve toekomst
Sjoukje Dijk vertelt dat ze dankzij haar mooie klantenkring goed kan leven van de inkomsten van de winkel en dat de creativiteit van de Dokkumers en omstreken goed aanwezig is: “Ik heb het publiek in de afgelopen vijf jaar wel zien veranderen. Momenteel heb ik een heel jong publiek die met een zwangere buik of met de kinderen, stoffen komen uitzoeken voor de baby-uitzet. Dat is zo gezellig! Ja er is echt wel toekomst in dit vakgebied!”.

Bij vragen of interesse kunt u contact op nemen: Sjoukje Dijk is van dinsdag t/m zaterdag in Handwerkhuis Esdé Dokkum aanwezig of bereikbaar via 06-44068024.

Deel dit bericht: