Guldenroede
Loop eens binnen bij De Guldenroede aan de Keppelstraat in Dokkum! Hier vind je een verrassend groot assortiment aan biologische- en streekproducten. Niet alleen is de Guldenroede het adres voor biologische zuivel, groente en fruit, ook biologisch brood en vlees is er te koop. Daarnaast een groot assortiment aan alledaagse levensmiddelen.

Aanbod
Bij binnenkomst valt het meteen op: een gezellig en klein winkeltje, met een gigantisch aanbod. “Eigenlijk hebben we alles wat een gewone supermarkt ook heeft” zegt eigenaresse Djoke. Naast de gebruikelijk voedingsmiddelen zijn bijvoorbeeld ook wasmiddel, tandpasta en vuilniszakken te koop.


De winkel is opgericht in 2011. Djoke at al langer biologisch en voor haar boodschappen ging ze naar Leeuwarden of Drachten. Dit bracht haar op het idee om zelf een winkel te beginnen. “Dokkum is er ook wel aan toe”, was haar motto.

Consumenten worden zich steeds meer bewust van biologische voeding en verantwoorde producten. “Veel groente en fruit komt van boeren uit de buurt. En de andere producten zijn afkomstig van verschillende biologische groothandels”. Hoe zit het met biologische producten in de supermarkt? “De kwaliteit van onze producten is gewoon beter. Vergelijk het maar met A-merken en eigen merk. Wij verkopen alleen de A-merken op biologisch gebied”.

De make-up van het merk ZAO staat mooi opgesteld naast de kassa. Prachtige producten, allemaal hervulbaar en de verpakkingen zijn gemaakt van bamboe. De oog make-up is los als navulling verkrijgbaar en te bewaren in een speciaal daarvoor gemaakt bamboe doosje. Heel verleidelijk om hier je make-up aan te schaffen; het zijn prachtige kleuren en je weet zeker dat het 100% verantwoord is.

Passie voor voeding
De basis voor Djoke blijft voeding, dit is haar passie. Altijd al wilde ze de opleiding tot natuurvoedingsadviseur volgen. Een paar jaar geleden kreeg ze hiervoor de kans en behaalde het diploma. Nu adviseert ze mensen gezond te worden en te blijven met eerlijke en biologische voeding en geeft persoonlijke voedingsadviezen, afgestemd op het individu.  Ook mensen met voeding allergieën kunnen bij haar terecht. Kijk ook op www.deguldenroede.com.

Appartement
Sinds eind 2017 is er boven de winkel een appartement te huur. Een mooi ingerichte, lichte accommodatie met ruimte voor vier personen. En uiteraard ontbreekt hier het biologische tintje niet. Op de speciaal getimmerde bedden ligt beddengoed van biologisch katoen. En Djoke verrast haar gasten graag met een biologisch flesje wijn. Kortom, verantwoord en gezellig logeren aan de Keppelstraat. Het appartement is te boeken via Booking.com.

Guldenroede

Guldenroede

Guldenroede

Guldenroede

Guldenroede

Deel dit bericht: