Het duurde even, maar de temperaturen lopen eindelijk op en dus maakt Groeneveld Watersport zich klaar voor het vaarseizoen. Bij dit full-service watersportcentrum aan de Dokkumer Ee ondergingen de boten de afgelopen maanden een onderhoud- en servicebeurt zodat ze vanuit de winterstalling direct het water op kunnen.

Vanuit winterstalling de gracht in
Afgelopen winter lagen er ruim dertig boten in de winterstalling. “We hebben veertig stallingsbokken dus ruimte voor veertig tot vijftig boten in onze grote loods”, vertelt eigenaar Chris Groeneveld. Chris investeerde in nieuwe trailers met een maximaal laadvermogen van 1350kg en 2700kg. “Dit is een easy roller systeem, waarmee we de boten makkelijker en veiliger kunnen vervoeren. Met dit systeem past de trailer zich aan op de boot aan in plaats van dat we dit zelf moeten doen.”


Verkoop gaat maar door
Sinds januari heeft de verkoop nog niet stil gestaan bij Groeneveld Watersport. Chris denkt dat het nog steeds de ‘gevolgen’ van de pandemie zijn. “Mensen denken toch nog steeds: we weten niet hoe het met de vakantie komt, laten we alvast maar kijken naar een boot voor vermaak in Nederland. En ik kan ze geen ongelijk geven, voor mij is het echter een drama om aan boten te komen. Ik ben overgeleverd aan andere partijen. Door de grote vraag is het heel lastig om aan de volledige wensen van de klant te voldoen. Of de motor is niet op voorraad, of er moet een andere kap bij of de sloep zelf is (nog) niet leverbaar”, legt Chris uit die door het hele land zijn boten verkoopt.

Vaarseizoen kan beginnen
Nu de weervoorspellingen positief zijn liggen alle boten vanuit de loods weer in het water en kan Groeneveld Watersport doen waar ze goed in zijn: goede kwaliteit en service verlenen aan de klanten. “We staan voor ze klaar!”, aldus de enthousiaste Chris die nog wat tips heeft voor de komende drukke vaarperiode. “Het was vorige zomer al druk op het water en dat zal alleen maar toenemen. Bewaar dus je rust en gun elkaar de ruimte. Hou rechts aan en bij twijfel: remmen!”