Woensdagmiddag 28 april is voor veel horecaondernemers een dag om naar uit te kijken: de terrassen mogen – onder strikte coronavoorwaarden – weer open! Voor Grand Café de Waegh is deze datum nóg specialer. Zij kunnen na een grootse verbouwing weer klanten verwelkomen. “Het is dan wel niet binnen in ons mooie nieuwe restaurant, maar het begin is er!”, aldus de trotse eigenaren Nick en Anke Mellink.

Alles is nieuw rondom oude elementen
Bij binnenkomst in de Waegh op de Breedstraat is te zien dat bijna alles veranderd is: een compleet nieuwe en trendy zaak waar de houten visgraatvloer direct opvalt, evenals het marmer, zwart en messing goud. De vele groene planten, het kleurige meubilair en de lampen maken het tot een gezellige sfeer. De oorspronkelijke details als de oude deuren, balken en muren zijn zichtbaar gebleven. “Eigenlijk beginnen we helemaal opnieuw”, vertellen Nick en Anke. Zij deden de afgelopen jaren zoveel ervaring op in de horeca waardoor ze precies wisten wat ze wilden. “We hebben alles aangepakt en onze zaak helemaal toekomstbestendig ingericht.”


Verbouwing
Door dat de keuken naar de bovenverdieping is verplaatst, is het restaurantgedeelte lichter en groter geworden. “Op de bovenverdieping hebben we nu een energiezuinige en maatwerkkeuken van het merk Qook Kitchen geplaatst. Een droomkeuken”, aldus Nick. De verbouwing van de Waegh begon januari van dit jaar. Het volledige pand werd leeggehaald en gestript zodat Jan Hooghiemster Bouwbedrijf uit Aldtsjerk met de verbouwing kon beginnen. “Een prachtige samenwerking tussen Adema Architecten, de gemeente Noardeast-Fryslân, Faber Installaties en het bouwbedrijf”, vertelt Nick over de twee maanden waarin het monumentale pand op de Grote Breedstraat werd verbouwd.

Toegankelijk en kwaliteit
“Het restaurant is door de verbouwing toegankelijker geworden om naast het dineren, ook eens aan het begin van de avond een drankje te komen doen. Helemaal vanwege onze luxe en verrassende hapjes- en cocktailkaart”, vertelt Anke enthousiast. De cocktails worden bij de Waegh gemixt met Double Dutch Drinks, frisdrank wat 100% natuurlijk is en bedacht is door twee Nederlandse zussen. “Eigenlijk is alles veranderd, behalve onze kwaliteit! Wij houden hetzelfde concept wat de gasten van ons zijn gewend: constante kwaliteit, uitsluitend verse producten en alles huisgemaakt.” Nick voegt hieraan toe: “Tot aan de boterkoek bij de koffie aan toe!”

Het terras van Grand Café de Waegh is vanaf woensdag 28 april van 12.00-18.00u geopend. Zodra de coronaregels het toelaten hopen Nick en Anke en het team van De Waegh deze tijden te kunnen verruimen, en daarna ook weer gasten binnenin het restaurant te ontvangen. Op het terras is het mogelijk van de nieuwe uitgebreide lunchkaart te bestellen, hierop staan diverse broodjes, salades maar ook warme stadshappen.