Filmhuis Dokkum
Dinsdagavond 8 januari viert het Filmhuis Dokkum haar tienjarig jubileum met een gratis filmvoorstelling. In theater Sense wordt de opvolger vertoond van de film die tien jaar geleden werd getoond. De filmvertoning begint zoals altijd om 20.00 uur; de deur is open om 19.30. Op 13 Januari 2009 vertoonde het Filmhuis Dokkum haar eerste film. Een vrijwel uitverkochte zaal keek die avond naar de vrolijke Franse film ‘Bienvenue chez les CH’TIS’. Inmiddels zijn er een kleine 200 films vertoond.

Ontstaan Filmhuis Dokkum
Twee jaar na het sluiten van de bioscoop in Dokkum besloten een paar enthousiaste filmliefhebbers tot het oprichten van Filmhuis Dokkum. De doelstelling van Stichting Filmhuis Dokkum was het stimuleren van de cinematografie in de gemeente Dongeradeel door het instand houden van filmvertoningen in Dokkum. Er werd geïnformeerd bij andere kleine filmhuizen hoe in Dokkum een nieuw filmhuis vorm zou kunnen krijgen. Vooral Filmhuis Kollum was een goede raadgever als een van de oudste kleine filmhuizen in Nederland.


Dankzij enkele ondernemers en particulieren die op een of andere wijze bijdroegen, was in januari 2009 een nieuw filmhuis in Dokkum een feit. Sindsdien draait het Filmhuis Dokkum volledig op vrijwilligers. Het programma wordt vastgesteld door enkele leden van het bestuur, soms ook op grond van suggesties van bezoekers. De afgelopen jaren is steeds geïnvesteerd in het verbeteren van de techniek. Zo werd eerder een zeer groot professioneel filmscherm aangeschaft en werd geïnvesteerd in verbetering van de geluidskwaliteit.

Al voor €10 per jaar kan iedereen donateur worden en wordt Stichting Filmhuis Dokkum ondersteund.. Als donateur wordt dan €6 in plaats van €7,50 per film betaald. Studenten en scholieren betalen slechts €3,50 per filmbezoek. Kijk voor meer informatie op: www.filmhuis-dokkum.nl of stuur een mail naar info@filmhuis-dokkum.nl. 

Deel dit bericht: