Op vrijdag 14 juni vond de feestelijke ingebruikname van 47 nieuwe energiezuinige woningen plaats in de Hoedemakerspolder. De woningen zijn gebouwd aan de Prof. U. Huberstraat, Hoedemakersweg, Van Kleffensstraat en de Gosling Posthumastraat, door Jorritsma Bouw in opdracht van Thús Wonen.

Gezellig buurtfeestje
De opening vond plaats op het grasveld bij de nieuwbouwwoningen van de Van Kleffenstraat. Hierbij waren de terugkerende huurders aanwezig samen met Jeannette Dekker, directeur-bestuurder van Thús Wonen. Daarnaast waren ook de directies en medewerkers van De Bewonersraad, gemeente Noardeast-Fryslân en hoofdaannemer Jorritsma Bouw aanwezig.


Met de bouw van 27 levensloopbestendige woningen, voor bewoning in alle levensfasen, dus ook voor mensen met een lichamelijke beperking en 20 een- en tweepersoons hoekwoningen heeft Thús Wonen een belangrijke stap gezet in de Hoedemakerspolder. De woningen zijn allemaal comfortabel en flexibel: verandert in de toekomst de woonvraag, dan kunnen de levensloopbestendige woningen eenvoudig worden omgebouwd tot een kleine gezinswoning.

Wensboom
De bewoners van de nieuwe huizen kregen namens gemeente Noardeast Fryslân, Jorritsma Bouw en Thús Wonen een wensboom aangeboden, waar wensen voor wonen en leven in gehangen werden.