Expert Dokkum
Op 12 november jongstleden hebben Laurens en Marianne Feitsma uit Rinsumageest, Expert Dokkum aan de Kleine Breedstraat overgenomen. Al het Expert-personeel is gebleven en de komende periode nemen Laurens en Marianne de tijd om de winkel en de klanten te leren kennen.

Droom die uitkomt
Al twintig jaar zijn Laurens en Marianne werkzaam in de elektronica en detailhandel en steeds meer ontstond de droom van een eigen winkel. De vader van Laurens is eigen ondernemer dus alle voor- en nadelen van het ondernemen waren bekend. Laurens en Marianne leggen uit hoe hun droom werkelijkheid werd: “De vorige eigenaar kenden we privé en op verjaardagen waren we vaak aan het sparren over de detailhandel, ons beider vakgebied. Op het moment dat hij ons liet weten de winkel te willen verkopen viel voor ons alles op zijn plek: de droom van een eigen winkel, ons vakgebied en zo dichtbij huis. Als je het dan niet doet, dan wil je niet écht!”


Soepele overname
Begin november volgde een fijne en soepele overgang, maar wel in de drukste periode van het jaar: “Een week voor BlackFriday, met Sint en Kerst nog voor de deur. Deze weken draaien we op routine van het personeel wat allemaal is gebleven, deze boegbeelden van Expert Dokkum willen we absoluut niet missen. Het voelt ook gelijk goed: de sfeer in de winkel, de werklust van het personeel en hun passie voor de klant.” vertellen Laurens en Marianne.

Laurens voegt toe dat er bewust is gekozen voor een ‘stille’ overgang: “Deze eerste maanden willen we alles en iedereen goed leren kennen en in de loop van volgend jaar komt ons eigen ‘sausje’ er overheen. Want als ik een belofte maak wil ik die ook waarmaken. Onze eigen visie volgt nog, daarvoor is het nu nog te pril.”

Dokkum
Twaalf jaar geleden kwamen Laurens en Marianne hun huis tegen in Rinsumageest en waren ze verliefd. Op het huis maar ook op de regio. Ze waren nooit verder gereden dan Rinsumageest en ontdekten pas later Dokkum. Ook hier voelden ze zich al snel thuis: “Ja, het voelt elke keer weer zo fijn als ik hier ben.” zegt Marianne. Laurens vult aan: “Dokkum is een echte ondernemersstad. Veel eigen ondernemers met hun eigen winkel waar ze trots op zijn. Dat stukje trots en traditie vind ik mooi.”

Service van Expert
Expert bestaat landelijk al ruim 50 jaar en staat bekend om zijn persoonlijke benadering en service. “Een mooi concept met genoeg mogelijkheden.” geven Laurens en Marianne aan. “Dat persoonlijke contact vinden we het allermooiste. Daarom zijn we ook zo blij met de combinatie van de zorgwinkel. Even een praatje, een schouderklopje en de artikelen waarmee we in veel behoeftes van zelfredzaamheid kunnen voorzien. Het is een prachtige mix met de rest van de winkel. We zijn immers al bij de mensen thuis, hoe fijn is het dan dat we ze met een hulpmiddel nog meer van dienst kunnen zijn.”

Ook de online-klanten van Expert kunnen rekenen op de service van het personeel van Expert Dokkum: “Vaak bellen we er nog even achteraan of alles is goed gegaan en hopen de klanten ook eens in de winkel te ontvangen.” Hier in de winkel willen ze graag met hun assortiment meebewegen en de klanten de nieuwste dingen aan kunnen bieden: “We willen ook onze jongste klanten blijven prikkelen met mooie gadgets en innovatieve producten. Hier in de winkel kunnen ze voelen en uitproberen. We kijken er naar uit dit de komende periode nog meer vorm te geven.” aldus Laurens en Marianne Feitsma.

Deel dit bericht: