Elfstedenalbum
De spaaractie voor een uniek Elfstedenalbum bij Albert Heijn in Dokkum is een groot succes. Op de eerste dag van de actie op maandag 10 januari werden er meer dan 400 albums uitgedeeld. Bedrijfsleider Hendrik Reitsma is blij met dat resultaat. “Qua aantallen spurten we naar het aantal boeken wat we hebben weg gegeven met onze vorige historische actie.” De Elfsteden album spaaractie loopt in totaal 8 weken, van maandag 10 januari t/m zaterdag 5 maart.

Het Elfsteden album
Het boek, waarin 216 memorabele, emotionele en historische plaatjes verzameld kunnen worden en waarin talloze historische momenten zijn vastgelegd is een waar collectorsitem. Door boodschappen te doen kunnen de plaatjes worden verzameld; voor elke tien euro aan boodschappen ontvangen klanten een zakje met 4 plaatjes. Reitsma ontvangt veel positieve reacties op de actie.


Samenwerking
Het boek staat ook vol anekdotes uit de rijke historie van de evenementen. Het Elfsteden album is ontstaan door een samenwerking tussen Het Eerste Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen, het Scheepvaartmuseum in Sneek, schaatsexperts Hedman Bijlsma, Huub Snoep en Aukje de Haan, het Fries Filmarchief en Retrospect Boekproducties. Hiermee is IJzige strijd voor eeuwige roem een uniek boek in de uitgebreide Elfstedenbibliotheek, die in iedere huiskamer gevonden mag worden.

Historische plaatjes
Het is niet voor het eerst dat er historische plaatjes gespaard kunnen worden. In 2020 kon er bij Albert Heijn Dokkum en Damwâld gespaard worden voor oude plaatjes uit Noardeast-Fryslân. Dit betrof toen een unieke samenwerking tussen de beide supermarkten en de historische vereniging Noardeast-Fryslân.