Bij Electroworld Talsma in Dokkum is het op vrijdag 22 november en zaterdag 23 november feest vanwege het 50-jarig bestaand van het bedrijf. Dat werd gevierd met een jubileummagazine – gemaakt door DOKcom PR&Communicatie – en met een jubileumfeest. Grondlegger Piet Talsma kreeg het eerste exemplaar afgelopen week uitgereikt van de huidige bedrijfsleider en schoonzoon Thomas Loonstra.

Feest
Zaterdag tussen 10.00 en 17.00 zijn er op de Zuiderschans in Dokkum onder andere een kookdemonstratie, springkussen en een ballenbak en een hapje en een drankje. Ook is er curling met stofzuigers waarmee een prijs te winnen is en is er de Samsung Race seat waarbij een televisie te winnen is ter waarde van meer dan duizend euro. Ook zijn er speciale aanbiedingen ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van het bedrijf.


Geschiedenis
Talsma in Dokkum kent een rijke geschiedenis. In de jaren zestig werden door Piet Talsma de eerste televisies vanuit Duitsland naar Dokkum geïmporteerd. In de Zuringstraat in Dokkum was de eerste handel van Talsma te vinden. Later verhuisde het bedrijf naar de Nauwstraat in Dokkum en daar breidde het bedrijf steeds verder uit. Inmiddels is het bedrijf te vinden op de Zuiderschans in Dokkum.

Nieuwsgierig naar het magazine? Hier is het te lezen.