Gemeentevlag
Op 20 september 2021 heeft burgemeester Johannes Kramer de nieuwe vlag van de gemeente Noardeast-Fryslân officieel in ontvangst genomen. De eerste exemplaren zijn geproduceerd door de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC). Bij het keerpunt aan De Zijl in Dokkum is de nieuwe gemeentevlag op maandagochtend gezamenlijk met DVC gehesen. “We zijn blij en trots dat de nieuwe vlag nu wappert in onze gemeente,” aldus burgemeester Johannes Kramer.

Ontwerp van de vlag

Het definitieve ontwerp van de nieuwe gemeentevlag is op 1 september vastgesteld door de gemeenteraad. De vlag is afgeleid van het gemeentewapen: het groen verwijst naar het hoofdzakelijk agrarische karakter van de gemeente, de indeling geeft aan dat het om een kustgemeente gaat en de ster symboliseert de eenheid van de drie gemeenten. De vlag voldoet hiermee aan de vlaggenkundige regels. Als lokale leverancier en specialist in vlaggen heeft de Dokkumer Vlaggen Centrale de vlag daarom direct in haar assortiment opgenomen. Inwoners kunnen de vlag vanaf vandaag online bestellen.


Foto: Gemeente Noardeast-Fryslân.V.l.n.r.: Burgemeester Johannes Kramer (gemeente Noardeast-Fryslân, Annemieke Nienhuis (marketing manager DVC) en Marc de Jager (algemeen directeur DVC).