Als alles volgens planning verloopt kunnen de eerste bewoners van de nieuwe wijk Stadsdock in Dokkum in mei 2022 hun nieuwe woning betrekken. Het gaat om de twee-onder-een-kapwoningen die door Hekstra BV gebouwd worden die als eerste klaar zijn. De contouren van deze nieuwe huizen zijn inmiddels goed zichtbaar en ook aan de rest van de wijk wordt inmiddels hard gewerkt.

Variatie aan huizen
In het nieuwe plan worden verschillende soorten huizen gebouwd. Zo komen er 12 twee-onder-een-kap woningen en 13 vrije kavels. De bouw aan de twee-onder-een-kap woningen is inmiddels al vol aan de gang en de eerste 4 twee-onder-een-kap woningen beginnen zich al te vormen. De eerste bewoners kunnen dan ook om en nabij mei/juni 2022 verhuizen naar hun mooie nieuwe woningen aan het water. Deze twee-onder-een-kap woningen worden gebouwd door Hekstra BV naar het ontwerp dat Adema Architecten getekend heeft.


Het plan
In 2013 werd het gebied aan de Birdaarderstraatweg al aangemerkt als locatie voor de mogelijke woningbouw. De officiële plannen voor het nieuwbouwplan werden in 2019 bekend gemaakt. Vervolgens deelde Adema Architecten hun eerste ontwerpen voor de twee-onder-een-kap woningen die er gebouwd zouden worden. Inmiddels zijn alle kavels verkocht, behalve kavel nummer 12. Deze kavel staat nog onder koop in optie. Deze vrije kavels en de twee-onder-een-kap woningen worden door makelaardij Hoekstra en Regiomakelaardij verkocht.