Is een fiets elektrisch?Je zou het tegenwoordig wel denken, want naast de normale fiets, is de elektrische fiets aan een enorme opmars bezig. De e-bike heren en de e-bike dames lijken de normale fiets te verdringen en bovendien wordt deze fiets een serieuze concurrent voor de auto en de scooter.

Meer keuze en dus een meer aantrekkelijke prijs
Dat de opmars van de elektrische fiets niet te stuiten is, is een logische ontwikkeling. Het gebruik van deze fiets met trapondersteuning biedt namelijk nogal wat voordelen. Zo zeer zelfs dat mensen vaker en vaker besluiten om de auto in te ruilen en voor de elektrische fiets te kiezen. Met de opmars van de e-bike komen er ook steeds meer aanbieders op de markt. Dat maakt de keuze groter en bovendien wordt de prijs door de concurrentie steeds aantrekkelijker.


Je moet zelf wel degelijk trappen en verbrandt zo dus de nodige calorieën
Iets anders, mensen denken dat een elektrische fiets zoiets is als een scooter. Niets is echter minder waar. Er is sprake van trapondersteuning. Dat betekent dus dat je zelf wel degelijk moet trappen en dus wel degelijk jouw beweging krijgt en dus ook de nodige calorieën verbrandt. Je verbruikt met de elektrische fiets vaak zelfs meer calorieën, it omdat het door het prettige gebruik van de fiets aantrekkelijker is om vaker voor de fiets te kiezen. Ga je even naar de winkel, dan pak je toch sneller even jouw e-bike. En ook voor de trip naar de grootgrutter verbruik je weer de nodige calorieën.

De e-bike is geschikt voor zowel jong als oud
De elektrische fiets is ideaal voor jong en oud. Studenten gebruiken liever de e-bike om naar school te gaan, zoals steeds meer mensen op de e-bike naar het werk gaan. Voordeel is dat je zeker in het drukke verkeer eerder op de plaats van bestemming bent. Ook parkeren is gemakkelijker Je parkeert de fiets simpel voor de deur, dit in tegenstelling tot de auto. Ook ben je met de fiets geen parkeergeld kwijt, en ook dat kan tegenwoordig heel aardig in de papieren lopen.

Ook veel beter voor het milieu; van CO2-uitstoot is namelijk geen sprake
Behalve de vele voordelen voor jezelf, is er nog een groot voordeel van het gebruik van de elektrische fiets. Een e-bike namelijk, stoot geen CO2 uit en dat is aanzienlijk beter voor het milieu. Ook voor de omgeving is een elektrische fiets voordelig. De fiets maakt geen lawaai bijvoorbeeld, dit opnieuw in tegenstelling tot de auto. Ook wat betreft de kosten zit je met een e-bike goed. De aanschaf is niet goedkoop; aan de andere kant zit je niet met brandstofkosten en is van wegenbelasting natuurlijk ook geen sprake. Bovendien zijn de elektrische fietsen zo goed dat ook van onderhoudskosten amper sprake zal zijn. Dat maakt dat de e-bike zeer aantrekkelijk is, ook al omdat je deze fiets gemakkelijk mee kunt nemen met de trein en de auto. Ook voor fietsvakanties is dat dus een zeer prettige gedachte.